Helyi közélet

2015.08.04. 11:33

Női szemet nem hagy szárazon a százéves miskolci képeslap

Miskolc - Több mint 100 éves képeslap ad leckét udvarlásból. Rég nincs már se igazi romantika, se a lapon látható Kis-Velence.

Miskolc - Több mint 100 éves képeslap ad leckét udvarlásból. Rég nincs már se igazi romantika, se a lapon látható Kis-Velence.

Akkoriban népszerű képeslap téma lehetett a mai Szinva terasz helyéről visszaköszönő Kis-Velence, ahol a patakot mindkét oldalról házak lábai szegélyezték.

A lapot a bedo.hu, régi képeslapokat árverező oldalon találtuk, de más helyütt is tucatszámra találunk lapokat a miskolczi Velencéről.

Mediterrán hangulatot árasztanak ezek a fotók a régi városrészről, nem csoda, hogy megérintette a képeslap feladóját a hely és olyan sorokat írt rá, hogy attól egészen biztosan bepárásodott a női szempár, amelyiknek címezve lett 1908 októberében.

Velence Miskolczon, melynek olyan hullámos melódiája van: Felém mosolygó... Azért mégis jobban vágyódom az én virágos kertembe, ahol olyan fehéren nyíltak a violák és ahol olyan tarkán szállottak az én álmaim. Kezeit csókolom.

Zoltán

Jut eszünkbe, a miskolci szerelmesek ma ugyanerre a hídra rakják fel az összetartozásukat szimbolizáló lakatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában