Helyi közélet

2015.08.02. 16:12

Már most hatalmas sikert ígér az István, a király

Miskolc - Miskolcon október 3-án mutatják be a szerzők 70. születésnapja alkalmából az István, a királyt.

Miskolc - Miskolcon október 3-án mutatják be a szerzők 70. születésnapja alkalmából az István, a királyt.

Még több mint két hónap hátravan a miskolci István, a király sportcsarnokbeli előadásáig, a siker már előre garantált, hiszen alig 300 jegyet lehet már csak kapni az előadásra. Érdemes tehát ellátogatni a tex.hu weboldalra, vagy felkeresni a Ticket Express hálózatát, hogy biztosan legyen helyük az október 3-án, este 8 órakor kezdődő előadásra.

Parádés szereposztásban

Mivel mindkét szerző – Szörényi Levente és Bródy János a 70. születésnapját ünnepli, ezért az István, a király mottója: „Tisztelgés a szerzők előtt…” A Novák Péter rendezésében színre kerülő István, a király főbb szerepeiben a következők láthatók majd: Prológus (Szörényi Levente), Krónikás (Bródy János), István (Varga Miklós), Laborc (Nagy Feró), Táltos (Deák Bill Gyula), Koppány (Feke Pál), Sarolt (Keresztes Ildikó), Gizella (Danics Dóra), Réka (Radics Gigi), Asztrik (Serbán Attila), Vecelin (Kocsis Tibor). Ezúttal rockosabb hangszerelést kapott a rockopera, élő zenekarral és kórussal lesz kísérve az előadás.

Novák Péter rendező a koncertszínház irányába mozdítja el az előadást, ennek következtében a díszlet kicsit az ókori színjátszást, az amfiteátrumot idézi meg, ugyanakkor egy-két elem időről-időre vissza fog kacsintani az 1983-as ősbemutatóra is. A történet megértésében mozgásszínházi háttér segít, de ezúttal kevesen lesznek a színpadon, plusz töltetet ad majd a fiatal képzőművészek műalkotásaiból álló háttérvetítés.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában