2015.08.17. 19:33
Kulturáltan fogyasztható pálinkák Encsen
Encs - A hét végén folytatódott az Encsi Városnapok elnevezésű programsorozat.
Encs - A hét végén folytatódott az Encsi Városnapok elnevezésű programsorozat.
Szombaton a házi fogyasztásra főzetett pálinkák megmérettetése, a pálinka mint hungarikum kulturált fogyasztásának népszerűsítése volt terítéken a pálinkamustrán. A gyümölcspárlatokat a Szabadtűzi Lovagrend képviseletében Járcsics Emil, Venesz-díjas mesterszakács bírálta zsűrielnökként.
Mindezek mellett várták a baráti társaságok, cégek, kollektívák, szomszédok, barátok, családok főzőcsapatait, hiszen egyúttal rendeztek egy Bogrács-Csatát a szabadtűzi főzés kedvelőinek és gyakorlóinak. Az eseményen ez alkalommal az érdeklődők a helyszínen megtekinthették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Értéktár kiállítását is.
ÉM-BG