Helyi közélet

2015.08.31. 21:33

Kiállítások három szinten Tokajban

Tokaj - Turisztikai attrakcióval egyben egy impozáns épülettel gazdagodik Tokaj.

Tokaj - Turisztikai attrakcióval egyben egy impozáns épülettel gazdagodik Tokaj.

Tokaj önkormányzata európai uniós támogatásnak köszönhetően valósítja meg a József Attila úton található régi, romos Serház épület fejlesztését, teljes felújítását és rendbetételét. A projekt megvalósítását követően az épület a Világörökségi Borterületek kiállítóhelye s múzeumaként működik majd, a mai kor igényeinek megfelelően.

Harmadik, befejező szakasz

Tokaj önkormányzata 499.802.040 forint uniós támogatást nyert az ÉMOP „Turisztikai attrakciók fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a „Világörökségi Bormúzeum kialakítása Tokaj városában” pályázatával. Ezen felül majdnem további 50 millió forint plusz támogatásban részesült a város az épülethez kapcsolódó létesítmény részleges megújítására.

A Bormúzeum kialakítása a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ harmadik és egyben befejező szakasza és a fejlesztés tárgyát képző épület a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ és a Zsinagóga épületével egy telken helyezkedik el. A múzeum három szintjén nyílik majd lehetősége az ide érkező turistáknak különböző kiállításokat megtekinteni. A projekt megvalósításával nem csak egy új turisztikai attrakcióval gazdagszik a település, hanem egy olyan impozáns épülettel is, mely megjelenésével várhatóan hozzájárul a még pozitívabb településképhez a Világörökség szívében. A projekt 2015 második félévében zárul, amelynek köszönhetően az épületet az év végéig átadják.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában