Helyi közélet

2015.08.24. 19:45

Kezdődik a gólyatábor - Tanácsok gólyáknak

Gólyaként különösen csábító, hogy ne járjatok be az előadásokra, esténként pedig egy egész pizzát benyomjatok egyedül, de inkább fogadjátok meg pár friss diplomás tanácsát, és ne tegyétek. A Buzzfeed gyűjtéséből szemezgettünk.

Gólyaként különösen csábító, hogy ne járjatok be az előadásokra, esténként pedig egy egész pizzát benyomjatok egyedül, de inkább fogadjátok meg pár friss diplomás tanácsát, és ne tegyétek. A Buzzfeed gyűjtéséből szemezgettünk.

Ne görcsöljetek azon, hogy a legjobbak legyetek: „Az egyetemen négy évetek lesz arra, hogy megtanuljátok, hogyan legyetek ti a legjobbak majd a munkahelyeteken” – Mandy Caruso, Parsons School for Design.

Már most tuningoljátok az önéletrajzotokat: „Ha azon dolgoztok, hogy az egyetemi rádió szerkesztői lehessetek, az menő meg minden, de senkit nem fog érdekelni, amikor beleírjátok az önéletrajzotokba. Inkább menjetek nyári gyakorlatra” – Chris Dignes, College of the Holy Cross.

Használjátok az egyetemi szolgáltatásokat: „Ingyen nyomtathatjátok ki a cuccaitokat, szóval tegyétek. Elérhetitek a világ összes akadémiai publikációját is, szóval tanuljatok valamit – bármit –, ami érdekel” – Ashley Baccam, Grinnel College.

Nem biztos, hogy rögtön megtaláljátok a lelki társatokat, és ez rendben is van: „Ne aggódjatok, ha azok, akikkel találkoztok, nem lesznek rögtön a lelki társaitok. Előbb-utóbb úgyis találkoztok” – Jana Pollack, University of Vermont.

Jelentkezzetek ösztöndíjakra: „Jelentkezzetek bármire, amiből pénzt szerezhettek. Gondoljatok erre úgy, mint egy részmunkaidős állásra. Aztán diplomázzatok egy kis pénzzel a bankszámlátokon, vagy kevesebb hiteltartozással” – James Lamon, University of Texas.

Vegyetek fel hasznos választható tárgyakat: „Jelentkezzetek olyan kurzusokra, mint a számítógépes grafika vagy a programozás. Próbáljátok meg nem kosárfonásra elpazarolni az összeset” – Anne Louise Karollus-Shapiro, Skidmore College.

Nem kell minden buliban benne lennetek: „Majd azt akarjátok, hogy mindenben részt vegyetek, ami a campuson zajlik, de erre egyáltalán nincs szükség. Szakítsatok időt azokra a dolgokra, amik valóban fontosak számotokra” – Julie Rosing, University of Cincinnati.

Tanuljatok külföldön: „Mindenképpen menjetek külföldre vagy vegyetek részt egy cserediákprogramon. Ha nem engedhetitek meg magatoknak, keressetek egy ösztöndíjat, amivel megoldhatjátok” – Lily Antflick, McGill University.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában