Helyi közélet

2015.08.12. 11:49

Interjú: Happy Gang

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Cory és Vitamin, vagyis a Happy Gang tagjai voltak, akik meséltek többek között kutyamentő akciójukról és a zenei terveikről is a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Cory és Vitamin, vagyis a Happy Gang tagjai voltak, akik meséltek többek között kutyamentő akciójukról és a zenei terveikről is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Meséljetek picit a "kutyamentő" akciótokról?

Happy Gang: A kezdeményezés lényege röviden, hogy ne csak a fiatal, hanem az idősebb kutyáknak is találjanak felelős gazdit. A szentendrei "Árvácska állatmenhely-el" közösen próbálunk figyelmet szentelni annak, hogy a felnőtt vagy idősebb és nagyobb testű kutyusoknak is kéne jó és figyelmes gazdi. Miskolcon volt szerencsénk a MÁSA-val felvenni a kapcsolatot, így a jövőben őket is segítjük ahogy csak tudjuk. Leginkább azzal, hogy felhívjuk minden ember figyelmét mennyire fontos a segítség ezeknek az állatmenhelyeknek Miskolcon,és az ország minden pontján.

Szabi: 2000-ben hagytátok abba, hogyan lett újra Happy Gang?

Happy Gang: Folyamatosan érkeztek a felkérések. Az RTL Klub már a tényleges visszatérés előtt másfél évvel megkeresett. Volt egy sorozatuk, ahol összehoztak régi népszerű zenekarokat. Akkor elkezdtünk újra közeledni egymáshoz, de abból nem lett semmi. De ezt követően is folyamatosan kaptam különböző „jeleket”. Például elmentem nyaralni a Balatonra, és nem tudtam aludni, mert hajnalban is a "Sokáig voltam távol"-t üvöltették egy buliban, nem messze tőlem. S amikor a Tv egy másik műsor kapcsán ismét megkeresett, Andrással (Vitaminnal) beleegyeztünk. Azóta toljuk együtt újra a biciklit. Úgy érzem, a produkciónk jelenleg a legjobbak között van. A nullpontról elérkezett a fázis, amikor elkezdhetünk a jövőn gondolkodni. Rengeteg dalt írtam eddig is. András is. Ő nagy munkát végzett el, aminek a szellemi vezérlésében vettem részt. Az összes dal új fekvésekben, új felosztásban, új hangszereléssel át van struktúrálva. Örülök ennek az időszaknak, és annak is, hogy annak idején a szentendrei feltöltődéssel tartósítottam magam a következő nagy körre. :)

Szabi: Hogyan telik a nyár és milyen volt az elmúlt néhány évetek?

Happy Gang: Az utóbbi négy évünk nagyon kemény munkával és építkezéssel, valamint folyamatos energiabefektetéssel telt, hiszen ma már lehetőség sincs arra, meg nem lett volna előnyös sem, hogy egy nagy durranással próbáljunk meg visszatérni, bár panaszra nem lehet okunk, ugyanis az egyik kereskedelmi televízió fő műsorának fő műsoridejében léptünk fel és azóta szinte folyamatosan megyünk. Megpróbáltunk mégis óvatosan előre haladni és olyan üzeneteket közvetíteni, amiben biztosak vagyunk. Egyrészt van egy múltunk, volt a köztes idő meg van a jelenünk és ezt össze kellett tökéletesen dolgozni ami egy nagyon nagyon nehéz feladat. Meg kellett találnunk azt a hangot és azt az előadás módot, amit huszonéves korunkban dübörgött rettentően. Kicsit megforgattuk a koreográfiát és a zenék is át lettek hangszerelve, sőt már a második fésülésen mennek át, vagyis ugyanannak a dalnak több hangulatos változata van. Próbáltunk mindenféle közönségre és helyszín típusra külön műsort összeállítani, tehát más hangulatot próbálunk sugározni egy fesztiválon, mást egy klubkoncerten és van egy harmadik formátumunk, ami egy szimfonikus zenekar-rock zenekar ötvözet. De üzemel Dj session-ünk és dübörög az élő koncertre kidolgozott anyagunk. Próbálunk alkalmazkodni a helyzetekhez, hiszen a közönség mindenhol más.

Szabi: Total Summer Fesztivál, mit kell tudnunk róla?

Happy Gang: Az idei már a harmadik év lesz, hogy megrendezzük a "Total Summer Fesztivált", ahol a kilencvenes évek előadóit hívjuk meg. Idén itt lesz az East 17, V-tech, Animal Cannibals, Csordás Tibi, Ufo, és Josh is. Hatalmas őrület várható ,már nagyon ott szeretnénk lenni! :)

Szabi: Stúdiózás?

Happy Gang: Folyamatosan stúdiózunk, így egyfolytában készülnek az új dalok. A régi zenékkel is sokat foglalkoztunk, hiszen digitálisan a sávokat kiszedni sem könnyű dolog...:) Szeretnénk egy prémium best of albumot új dalokkal, illetve átmeneti szinten már van is egy friss dal aminek az a címe "Légy Happy". A nótát 28 évvel ezelőtt írta meg Bobby McFerrin, azóta pedig senkinek nem adta meg a jogot az átdolgozásra. A csoda pedig most jön, hiszen felhívott minket a Universal egy gratulációval, hogy srácok Bobby meghallgatta a dalt, a tükörfordítást meg a zenét, és 28 év! után először nekünk megadja az engedélyt. Hatalmas dolog amit rengeteg energiát ad számunkra.

Szabi: Tervek?

Happy Gang: A Prémium best of albumot szeretnénk elkészíteni, szóval ez mindenképpen a fő terveink között szerepel, illetve dolgozunk most egy dalon, amiben nagyon bízunk. A dal címe csak annyi,hogy "Pléd"..:) Igyekszünk dinamikát belevinni a zenébe és maradunk a pop slágeres hangzásnál.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést srácok, további sikereket Nektek!

www.facebook.com/happygang.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában