Helyi közélet

2015.08.26. 09:30

Interjú: Dave Wincent

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal dj/producer Dave Wincent volt, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal dj/producer Dave Wincent volt, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a zenéhez és a DJ-zéshez?

Dave Wincent: Hello, először is köszönöm szépen az interjút. Azt hiszem, nagyon sok dj/producerhez hasonlóan én is csak a sablon szöveget tudom mondani, 12 évesen kezdtem el djskedni és 16 évesen zeneírással foglalkozni, de azt hiszem 18 éves koromtól lett ez igazán komoly, amiket onnantól csináltam, azt már talán zenének lehetett nevezni:)

Szabi: Első buli, ahol már közönség előtt zenéltél?

Dave Wincent: Annak idején, anno a Rockyban léptem fel először, Mystic Bassen, meg Budapesten Dark Angels Nighton, a Kashmirban. Ezért hálás vagyok Plastik Angel Firedognak és Thomas Cohennek.

Szabi: Több zenéd is neves labeleknél látott napvilágot, melyek voltak ezek a kiadók?

Dave Wincent: Hát amiket kiemelnék, az az MKT records a Markantonio egyik kiadója, az Amazing a Minicoolboyz (aka Many Reasons) kiadója, a Stickrecordings az Alberto Ruiz kiadója, vagy éppen a Natura Viva, de megjelentem már Gaga kiadójánál, a Metha friss kiadójánál a Be Massivenál vagy például a német Jannowitznál, ahol a Minusos Florian Frings is készített remixet az ott megjelent EP-mre.

Szabi: Friss megjelenés?

Dave Wincent: Szerencsére elég sok EP és remix felkérés van, de a közeljövőben néhány kisebb labelnél jelenek meg. A Sensum Digitálnál, az Airtaxinál, a Be Massivenál és a Funk’N Deepnél is jönnek majd ki saját cuccok.

Szabi: A NeXTApes partysorozat oszlopos tagja vagy, mivel készültök az őszi szezonra és milyen volt a nyár?

Dave Wincent: Júliusban volt a Helynekemben egy buli, ami a teraszon kezdődött, aztán bent folytatódott, ami nagyon jól sikerült, de a nyár igazi durranása a Factory fesztiválon a Nextapes színpad volt, ahol vendégül látták a srácok Jay Lument, Budait, Dandyt, Methát, Andrót és további 16 helyi dj-t. A következő Nextapes szeptember 25-én lesz a Helynekemben, ahol Mira (Be MAssive) lesz a vendég dj, illetve lesz még egy Halloween-i és egy karácsonyi buli, amik biztosak.

Szabi: Tervek?

Dave Wincent: Az lenne a legfontosabb, hogy külföldön is legyenek fellépéseim és minél többen megismerjenek a techno kedvelők körében és mint minden producernek, nyilván vannak olyan top labelek, ahol örülnék néhány megjelenésnek, de remélem a kemény munka meghozza gyümölcsét.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában