Helyi közélet

2015.08.27. 09:51

Felvételi - Megvan a második kör is

Miskolc - Kiderült, hány diákot vettek föl a felsőoktatásba a pótfelvételi során.

Miskolc - Kiderült, hány diákot vettek föl a felsőoktatásba a pótfelvételi során.Szerdán nyilvánossá váltak az idei felsőoktatási pótfelvételi-eljárás eredményei. A Miskolci Egyetemen a pótfelvételi-eljárásban felvett hallgatói létszám 195 fő, annak ellenére, hogy már csak önköltséges helyekre lehetett jelentkezni. Így a tavalyi 2452 felvett hallgatóval szemben az idén 2473 elsőéves diák kezdheti meg tanulmányait a Miskolci Egyetemen. Az eljárásban azok vehettek részt, akiket az általános eljárás során nem vettek fel, vagy akik egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen, felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben induló képzésre sem.

A Miskolci Egyetem karai közül a Gazdaságtudományi Kar 86, az Állam- és Jogtudományi Kar 50, a Bölcsészettudományi Kar 22, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar 21 hallgatóval növelte a rendes felvételi eljárásban felvett hallgatói létszámát.

Akiket a pótfelvételi során vettek fel, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában