Helyi közélet

2015.08.04. 15:40

Ezreket vonzott a lovagi torna Boldogkő várában

Boldogkőváralja - Várjátékokra invitálták a kilátogatókat szombaton Boldogkő várába, ahol nem is volt hiány sokadalomban.

Boldogkőváralja - Várjátékokra invitálták a kilátogatókat szombaton Boldogkő várába, ahol nem is volt hiány sokadalomban.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Boldogkő várában a várjátékokat szombaton. Az egész napos programon már kora délután is nehéz volt parkolóhelyet találni a vár környékén, olyan sokan látogattak ki a jó időben, elsősorban családok. A programok persze pontosan rájuk fókuszáltak, hiszen miközben a színpadon a Holló Együttes varázsolt el kicsiket, nagyokat dalaival, addig fent a várban népi kismesterségek bemutatóján próbálhatták ki a gyerekek a gyertyaöntést, a fafaragást, vagy éppen a kovácsmunkát.

Gazdag program

Úgy igyekeztek összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást – mondta Zavodni Ferenc, Boldogkőváralja polgármestere.

Az udvarhölgy mindenkit szívesen vezetett körbe a várban, miközben a Kóborlovagok megküzdöttek egy hölgy kegyeiért, a várral szembeni réten pedig haditornán táthatta a száját a közönség. Persze feltűntek a gólyalábas komédiások is, miközben kikiáltók hirdették a programokat és a kirakodóvásáron is nehéz volt dönteni a portékák közül, az étterembe pedig a zenészek is benéztek.

Nagy sikere volt a Háromszögű Torony kilátójának és a szárazmalomnak, ahogy a kiállításokat – köztük a tízezer darabos ólomkatona-gyűjtemény, vagy a numizmatikai – is rengetegen látták, miközben sokan hűsöltek a pincében található szobor- és ásványkiállításon, vagy csodálták meg a kovácsműhelyt, a börtönt és a kínzókamrát, ahol minden kínzóeszközről részletes leírást is olvashattak.

ÉM-HI


Koncertek a várban

Több zenekar is színpadra lépett: Holló Együttes, Bakchus, Hollóének Hungarica, Ismerős ArcokA szervezők tájékoztatása szerint közel 2000-en látogatták meg a várat, és 4000-en vettek részt a várjátékon.


Minden hétvégén

Idén nyáron minden szombaton és vasárnap garantált programokkal várják a kilátogatókat Boldogkő várában egészen október 31-ig. Naponta háromszor lehet megtekinteni a Kóborlovagok izgalmas párbajbemutatóját. Hat alkalommal van lehetőség naponta részt venni a „Boldogkő legendái” című jelmezes tárlatvezetésen. Emellett a középkori fegyvertapogatót is ki lehet próbálni. De ezeken a napokon látogathatóak a vár állandó kiállításai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában