Helyi közélet

2015.08.31. 09:19

Olvasónk küldte: "Ez egy orvosi ügyelet, itt nincsen kötszer és sebtapasz"

Miskolc - "A közelmúltban egy kisebb sebészeti beavatkozás alanya lettem az egyik rendelőintézetben, ahol minden nagyon jól zajlott" - kezdi levelét az egyik olvasónk. Ekkor még nem sejtette, hogy az ügyeleten teljesen más tapasztalatokat szerez.

Miskolc - "A közelmúltban egy kisebb sebészeti beavatkozás alanya lettem az egyik rendelőintézetben, ahol minden nagyon jól zajlott" - kezdi levelét az egyik olvasónk. Ekkor még nem sejtette, hogy az ügyeleten teljesen más tapasztalatokat szerez.

Gyorsan letudtuk a dolgot az orvossal , majd lefertőtlenítették a sebet , kaptam rá egy nagy kötést és mehettem is az utamra. Tájékoztattak, hogy másnap menjek vissza és átkötik újra, higiéniai okokból és a fertőzés elkerülése érdekében. Ezt meg is tettem.

Ezek után a harmadik nap reggeltől estig dolgoztam, amely során a kinti 30-35 fok közötti hőmérséklet és a munkaruha hatására a kötés átnedvesedett , elkezdett viszketni és csípni, valamint átvérzett. Gondoltam egy merészet és a hétvégére és a késői órára való tekintettel lementem a Bottyán János utcai Orvosi Ügyeletre 18 óra 45 perc körüli időben, mivel nem szerettem volna kontárkodni a saját káromra és be akartam tartani az orvos utasítását arra vonatkozóan, hogy ha problémám van keressem fel az ügyeletet. Rajtam kívül a váróteremben senki nem tartózkodott és az ott eltöltött idő alatt sem érkezett senki.

Az ajtóra kiragasztott A4-es papíron tájékoztattak, hogy várni kell, mivel a nappalos munkaerő cserélődik éppen az éjszakásra. Leültem és vártam türelmesen, miközben két alkalommal egy ott dolgozó illetékes kinézett , majd visszazárta az ajtót én meg csak ültem tovább nyugodtan. 19 óra 40 perckor egy ápolónő/asszisztens és egy utcai ruhában lévő hölgy jöttek ki együtt az ajtón, majd megkérdezték tőlem mi a problémám. /kint a váróteremben/

Én közöltem, hogy annyiban kérnék tőlük segítséget, hogy mivel már kellemetlenül csíp a seb környéke, cseréljék ki a kötést a lábamon. A korábbi minimális sebészeti beavatkozásról kapott dokumentum a kezemben volt és készültem átadni azt és elmondani ,hogy miért is van bekötve a lábam. Ekkor érezhetően megkönnyebbültek, majd közölték, hogy ez egy orvosi ügyelet, itt nincsen kötszer és sebtapasz, ha át akarom köttetni menjek be a Csillagpontba. Erre felkaptam a fejem és mondtam, hogy nem szeretnék oda menni ,mert sajnos korábbi tapasztalatokból tudom ,hogy egy szombat éjszaka ott a 2-3 órás várakozási idő az ellátásra teljesen normális..itt meg csak arról lenne szó, hogy leveszi a régi kötést és felrak egy újat.

Amikor ezt kimondtam rám néztek és tájékoztattak, hogy az ügyelet mellett lévő gyógyszertárban vásárolhatok magamnak sebfertőtlenítőt és sebtapaszt, amivel ki tudom cserélni magamnak. Ezzel a mondattal a beszélgetésünk be is fejeződött és azzal a lendülettel amivel ők ketten továbbsétáltak az utcára dohányozni én beültem az autóba és hazamentem...


" data-width="500">

">Olvasónk küldte: "Ez egy orvosi ügyelet, itt nincsen kötszer és sebtapasz"http://www.boon.hu/ez-egy-orvosi-ugyelet-itt-nincsen-kotszer-es-sebtapasz/2905978#Miskolc #orvos #ügyelet



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában