Helyi közélet

2015.08.14. 09:37

Életünk egy fontos napja Kazincbarcikán

Kazincbarcika - 380 ügykör intézésére alkalmas kormányablakot avattak Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - 380 ügykör intézésére alkalmas kormányablakot avattak Kazincbarcikán.

Ez egy fontos nap az életünkben. Hogy egy kormányablakot avatunk a mai időkben, az gyakorlatilag az jelenti, hogy egy olyan szervezeti egység jön létre, ami 380 ügykör intézésére alkalmas – ezt Demeter Ervin megyei kormánymegbízott mondta a csütörtöki megnyitóünnepségen, Kazincbarcikán.

– Emlékeztetőül: amikor 2011 január elsején elindultak a kormányhivatalok, akkor csak a megyeszékhelyeken 31 ügykört tudtak intézni. Ezek az úgynevezett második generációs kormányablakok, melyeknek két fő tartópillére van. Az egyik az informatika, míg a másik a benne dolgozó emberek. Az informatika egy fejleszthető, megvásárolható dolog, ami tulajdonképpen mindenhol megoldható, csak kellő elszántság kell hozzá. A nehezebb dolog a benne dolgozó ember. A kormányablakokban olyan munkatársak dolgoznak, akik több mint féléves képzést kaptak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen azért, hogy minél jobban tudják segíteni az itt élőket.

Sokkal több ember

– Jelentős mérföldkő a Kazincbarcikai Járási Hivatal életében a kormányablak – ezt már Szaniszló János, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője jelentette ki.

– Ügyfélszámban sokkal több embert tudunk kiszolgálni hosszított nyitva tartásban. Gyakorlatilag az összes okmányirodai ügyintézés és más hatósági, gyámügyi feladatok ügyintézése lehetséges most már nálunk.

Az ünnepélyes szalagátvágás után Horkay Noémit mint ügyfelet szólítottuk meg. Elmondta: gépjármű-ügyintézés miatt jár a most már megszépült és kényelmesebbé vált irodában, ahol azért nagyon hiányzik neki a klíma.

– Szeretem az itt dolgozó csapatot, akikhez szívesen járok ügyeimet intézni – tette hozzá.

„Jó az együttműködés”

„Ha a lakosság igényeit és különböző problémáit kielégítő szolgáltatás fejlődik, akkor az üdvözlendő, pláne akkor, ha ez Kazincbarcikán van” – mondta Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, aki kiemelte: jó az együttműködése a városnak a járási megbízottal és a kormánymegbízottal is. „Az emberek megszoktak egy bizonyos szolgáltatást, és most jöhetnek az állampolgárok, akiket méltó körülmények várnak. A kollégák hozzáállása ugyanolyan jó, mint az elmúlt időszakban, ezért remélem, hogy mind a kazincbarcikaiak, mind a környékbeliek megelégedéssel intézik majd ügyeiket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában