Helyi közélet

2015.08.11. 08:05

Egy Mokkányi Miskolc: Miskolc a Mokkában a héten

Miskolc - Egy hétre Miskolcra költözött a TV2 reggeli műsora, a Mokka.

Miskolc - Egy hétre Miskolcra költözött a TV2 reggeli műsora, a Mokka.Ezt hétfőn a Szinva terasz felé sétálók is tapasztalhatták, és láthatják a következő napokban is. Vendég volt az Edda, de Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét arról is kérdezték a reggeli műsorban, hogy „hogyan sikerült levetkőzni a régi acélváros imázsát”, illetve „hogyan lett Miskolcból a régió egyik meghatározó szellemi, gazdasági és turisztikai központja”.

Mit terveznek a műsorba egy héten át? – kérdeztük Baksa Roxána szerkesztőt, aki az Észak-Magyarországnak elmondta: a Mokka a kitelepülések alkalmával is igyekszik a műsortól megszokott tartalmat, témákat biztosítani a nézői számára. Így nem maradnak el az aktuális politikai, vagy más, közérdeklődésre számot tartó témák. Szó lesz a menekültkérdésről, az iskolakezdésről, vagy éppen az elhunyt Czeizel Endréről is.

Ráirányítani a figyelmet

– Ugyanakkor természetesen nem titkolt szándékunk ilyenkor, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra a régióra, ahol éppen vagyunk, vagyis hogy megmutassuk az adott város és környékének nevezetességeit, legfontosabb eseményeit, hírességeit, érdekességeit – fogalmazott a TV2 szerkesztője. S hogy mit akarnak megmutatni Miskolcból a következő napokban?

– Minden olyasmit, ami egy látogatóba érkező ember számára fontos lehet. A Diósgyőri vártól a strandfürdőn át az állatkertig – tette hozzá Baksa Roxána.

Felfedező turista

– Tulajdonképpen mi ilyenkor egy felfedező turista és egy tévés riporter szemével próbáljuk látni és bemutatni a régiót. Megpróbáljuk eloszlatni a Miskolccal kapcsolatos még mindig létező sztereotípiákat, azt, hogy ez a borsodi nagyváros már nemcsak az Avas lakótelepről és az Eddáról szól, ez már nem az a régi „Acélváros”, ami egykor volt, hanem egy fejlődő, igencsak sok látnivalóval bíró térség, ahová érdemes eljönni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában