Helyi közélet

2015.08.02. 16:23

Beindult az aszalói Gyöngy

Aszaló - Majdhogynem teljes a paletta zöldség- és gyümölcsszinten az aszalói Gyöngy Szociális Szövetkezetnél.

Aszaló - Majdhogynem teljes a paletta zöldség- és gyümölcsszinten az aszalói Gyöngy Szociális Szövetkezetnél.

Dr. Mészáros Zoltán, Aszaló polgármestere a Facebookon hívta fel a figyelmet az aszalói Gyöngy Szociális Szövetkezet „friss, helyben megtermelt termékeire”, amelyet a 3-as számú főút mellett találhatnak meg az érdeklődők és a befolyt összeg az aszalóiaké lesz. Egy nap alatt közel százan osztották meg a bejegyzést.

Már korábban gondoltak rá

– Az ötlet több éve fogalmazódott meg bennem, s nem újdonsült polgármesterként jutott eszembe, hanem annak idején, önkormányzati képviselőként gondoltam arra, hogy érdemes lenne mindezt létrehozni – nyilatkozta lapunknak dr. Mészáros Zoltán. – Nagyon jó adózási és foglalkoztatási lehetőségek vannak a szociális szövetkezet számára a magyar jogrendszerben, illetve a támogatottsága is újabban elég nagy, és itt össze lehet kapcsolni a közszféra tevékenységét a vállalkozói tevékenységgel úgy, hogy ráadásul hátrányos helyzetű embereket támogatunk.

Az aszalói polgármester azért óvatosan beszélt a további tervekről, ám tagadhatatlan, hogy óriási a sikere a Gyöngynek. Elég jó finanszírozással tud egy szociális szövetkezet vagy egy önkormányzat pályázni, ám mégis mindig lehetnek felmerülő költségek egy-egy pályázatban és előre is kell gondolkodni, tervezni dr. Mészáros Zoltán szerint, aki egyébként a privát vállalkozói szférából lett polgármester, és korábban pályázatírással foglalkozott.

Széles a paletta

– A szövetkezetből származó alapok ezt az alapot, az esetlegesen felmerülő költségeket is növelni fogják – avatott be minket.

A polgármestertől azt is megtudtuk: majdhogynem teljes a paletta zöldség- és gyümölcsszinten az aszalói Gyöngy Szociális Szövetkezetnél.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában