Helyi közélet

2015.08.20. 19:39

Augusztus 20. - Amire Szent István tanít

Sárospatak - Sárospatakon rendezték az ünnepi megyei közgyűlést.

Sárospatak - Sárospatakon rendezték az ünnepi megyei közgyűlést.

A sárospataki Rákóczi várban tartották augusztus 20-án az ünnepi megyei közgyűlést.

A koronaőrök bevonulása után Aros János, Sárospatak polgármestere köszöntötte a megjelenteket. az ünnepi megyei közgyűlést Török Dezső, a B.-A.-Z. megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki egyebek mellett elmondta, Magyarország ma is szilárdan áll a népek tengerében. „Legyünk büszkék a több mint ezer éves államiságunkra, múltunkra, jelenünkre és jövőnkre. Célunk nem lehet más, mint egy európai Magyarország építése” – mondta Török Dezső.

Az ünnepi beszédet dr. Répássy Róbert államtitkár tartotta, aki bevezetésképpen elmondta, legrégebbi ünnepünk augusztus 20., amely több mint 800 éves múltra tekint vissza, bár nemzeti ünneppé Mária Terézia tette.

– Álljon előttünk példaként Szent István Imre herceghez intézett üzenete, amelyben többek között leírja, a vendégeket be kell fogadni és gyámolítani kell őket – mondta dr. Répássy Róbert. – Államalapító királyunk azonban ezt nem azokra értette, akik hívatlanul, kopogtatás nélkül érkeznek, az ilyenektől meg kell védenünk az országunkat. A feladatunk Szent István intelmeihez híven a jövőben sem lehet más, mint hogy bővítsük és gyarapítsuk Magyarországot.

ÉM-BG​


Miskolc - Egész napos, színes programokkal emlékezett Miskolc államalapító Szent Istvánra. tovább »

Budapest, Miskolc - Novák Péter bízik benne, hogy a fiatalokat is megfogja az István, a király. tovább »

Miskolc, Nyékládháza - Nyékládháza első köztéri szobra Szent István királynak állít emléket. tovább »

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Karosban talált sírok szerint Zemplén már a honfoglalás idején lakott terület volt. tovább »

Miskolc, 2015. augusztus 20., csütörtök (MTI) – Augusztus 20. a magyarok ünnepe, arról a hazáról szól ez az ünnep, amelynek számos viszontagsággal kellett megküzdenie az elmúlt ezer évben és napjainkban egy újabb kihívással kell szembenéznie, ez pedig a modernkori népvándorlási hullám – jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Miskolcon, a Diósgyőri vár mellett elkészült Lovagi tornák tere átadásán csütörtökön. tovább »

Borsod-Abaúj-Zemplén - Államalapító királyunkat és az új kenyér ünnepét köszöntjük. Egy csokorba gyűjtöttük hogyan ünneplik megyénk városaiban augusztus 20-át. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában