2015.08.04. 20:43
A miskolci lánglovagok voltak a legjobb Tűzkakasok
Miskolc, Paks - Kétszáz szelet torta, huszonhárom csapat, egy győztes.
Miskolc, Paks - Kétszáz szelet torta, huszonhárom csapat, egy győztes.
A napokban rendezték meg a paksi ürgemezei strand homokján a XX. Tűzkakas Strandfoci Bajnokságot, amelyet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az előző évek hagyományához hasonlóan idén is a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesülettel vállvetve szervezett meg. A megmérettetésen a selejtezőkből továbbjutott legjobb huszonhárom csapat szállt versenybe a trófeáért.
A XX. Tűzkakas Strandfoci Bajnokság vándorkupáját a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata nyerte el. A dobogó második fokára a tavalyi bajnok, a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, míg a harmadikra a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata állhatott fel.
A bajnokság legjobb kapusának a szekszárdi Klézli Tamást választották meg, míg a legjobb mezőnyjátékos, Vass László a pécsiek csapatából került ki. A gólkirály a miskolci Szívós Gyula lett, a legsportszerűbb csapatnak járó díjat pedig a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vihette haza. A létesítményi tűzoltóságok kategóriájában a dunaújvárosi VÉD-SZ Kft. csapata nyerte el a díjat.
A legjobbaknak járó elismeréseket Mecsei Judit tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzési szolgálatvezetője, dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Furka Tibor, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület elnöke, valamint Udvardi Sándor, a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke adta át.
Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, Tolna megye katasztrófavédelmi igazgatója a jubiláló XX. Tűzkakas Strandfoci Bajnokság emlékére elismerő oklevelet adott át Furka Tibor elnöknek, valamint emléktárgyat és elismerő oklevelet Bán Attila tűzoltó ezredesnek, a bajnokság örökös szervezőjének. A sportrendezvény zárásaként a szervezők egy kétszáz szeletes tűzkakas tortával vendégelték meg a résztvevőket.
ÉM-SZB