Helyi közélet

2015.08.25. 18:46

A gyaloglást focira váltották Harsányban

Harsány - Harsányban vége az áldatlan állapotnak: augusztus 20-ra ajándékot kaptak a labdarúgók.

Harsány - Harsányban vége az áldatlan állapotnak: augusztus 20-ra ajándékot kaptak a labdarúgók.

Öltözőépületet avattak a bükkaljai településen, ahol nagyon várták már a szalagátvágás pillanatát.

Hóban sárban, fagyban

– Vége az áldatlan állapotoknak – kezdte Markov Tamás, a harsányi sportegyesület megyei II. osztály Közép csoportjában szereplő labdarúgócsapatának edzője. – Korábban az általános iskolában öltöztünk, aztán hőségben és hidegben, esőben és hóban gyalogoltunk, hogy elérjük a pályát. Volt ott ugyan egy „faviskó”, de azok a körülmények nem tették lehetővé a készülődést, hiszen oda még a vizet sem vezették be. Manapság nagyon lényegesek a tárgyi feltételek, elvégre nem az ötvenes-hatvanas éveket írjuk, vagyis nekünk meg kellett teremtenünk a mai kor követelményeinek megfelelő állapotot. Örömünk határtalan: modern komplexumot kaptunk, így mind saját csapatunk tagjai, mind az ellenfeleink játékosai – továbbá a játékvezetők – már jó érzésekkel várhatják a kezdő sípszót. Többé senkinek nem kell „falunézésen” részt vennie, a szociális létesítmény közvetlenül a pálya szélén található.

Az avatóval összekötött bajnoki találkozó a hazaiaknak sikerült: a Harsány 1-0-ra győzött a vendég Bükkzsérc ellen.

– A zsérciek több éve oszlopos tagjai a mezőnynek, ellenük mindig nagy fegyvertény pontot, vagy pontokat rabolni – folytatta Markov Tamás. – Ahogy mondani szoktuk: egy helyzetünket kihasználva diadalmaskodtunk, miénk lett a három pont és ha a táblázatra nézek, igazán elégedett lehetek. Két összecsapásból hat pontot gyűjtöttünk, és minden okunk megvan arra, hogy bízzunk a sikeres folytatásban.

Az első öt közé

Arra a kérdésre, hogy milyen céllal vágtak a pontvadászatnak, az edző így felelt:

– Az első öt közé vágyunk. Ebben benne van az arany­érem is, azt azonban nem mondtuk ki, hogy megpályáztuk a megyei első osztályt. Hét esztendeje edzősködöm Harsányban, így tökéletesen tisztában vagyok az erőviszonyokkal: ezen a szinten nagyon erős csapat a Mezőcsát, az Alsózsolca, a Nyékládháza, a Mezőnagymihály, a Tiszakeszi, a Harsány, sőt olyan alakulatok is akadnak itt, amelyek most ugyan még a mezőny második felében állnak, de egészen biztosan magukra fognak találni és felzárkóztak az élbolyhoz. Szóval a Közép csoportban senki nem mehet biztosra, megjósolni még semmit nem lehet. Mi több edzőmérkőzést vívtunk és most azt szeretnénk elérni, hogy hetente legalább egy tréninget tartsunk. Csak öt helyi labdarúgóval rendelkezünk, a többiek Miskolcról járnak ki hozzánk, a munkahelyi elfoglaltságok és a hamarosan beköszöntő szorgalmi időszak miatt a gyakorlások megvalósítása nem lesz egyszerű vállalkozás. Ennek ellenére a jövőbe bizakodással tekinthetünk: elegendő utánpótláskorú játékossal rendelkezünk, fiaink tehetségesek, ambiciózusak, így nincs okunk az aggodalomra. Az anyagiak szempontjából is rend van Harsányban: klub­unkat segíti Szabó Gergely polgármester, aki mellesleg az egyesület elnöki tisztét is betölti, valamint szintén számíthatunk a képviselő testület támogatására, továbbá a falubeliek szimpátiájára – így már tényleg minden rajtunk múlik. Mi pedig bizonyítani akarunk és számomra nem kérdéses, fogunk is.



Pályázati pénzből

Az öltöző teljes bekerülési költsége csaknem 9 millió forint volt. Az összeghez 7 millió forintot nyertek a Belügyminisztérium pályázatán. A kivitelezők fél esztendő alatt építették fel a komplexumot.– Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően csaknem húszéves álma vált valóra Harsány sportszerető lakóinak – mondta Szabó Gergely polgármester. – Az új létesítmény komfortos körülményeket biztosít a Harsányi SE felnőtt- és öt utánpótlás együttesének, a műfüves pályát, valamint a községi sporttelepet igénybe vevő csapatoknak, baráti társaságoknak.

A vasárnapi avatóünnepségen ott volt Tállai András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Balázs András, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke is.


Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái. tovább »

A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoportjának 2. fordulójában négy mérkőzést játszottak vasárnap. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában