Helyi közélet

2015.08.30. 20:16

A csülök huszonnyolc arca Mezőzomboron

Mezőzombor - Idén másodszor invitált az "ezerarcú csülök" ünnepére Mezőzombor augusztus utolsó hétvégéjén.

Mezőzombor - Idén másodszor invitált az "ezerarcú csülök" ünnepére Mezőzombor augusztus utolsó hétvégéjén.

Nos, ha ezer arcát nem is mutatta ezen állati testrész, huszonnyolcat igen. Ennyi féle ételt készített ugyanis a főzőversenyre benevezett húsz főzőcsapat, amelyek közül a prügyi önkormányzat "Lecsücsülök" nevet viselő nyert. A főszervező, Radó Béla, miután nem volt belépőjegy a rendezvényre, nem tudta megmondani, hány embert vonzott a kánikulában is a szombati program - amely a főzőbemutatókon és az evés-iváson túl számos érdekes kulturális, elsősorban zenés programot is kínált - mindenesetre következtetni lehet rá abból, hogy a főzőcsapatok összesen 2500 adag ételt főztek, az óriás kondérban 3500 adag csülkös bableves főtt, az önkormányzat pedig további 500 adag ételt készített. Az összesen 6500 adag pedig 5-6 óra körül mind elfogyott!

Fotóriporterünk a főzés megkezdésekor járt a helyszínen, az ő élménye alapján azt is megírhatjuk: amíg az étkek készültek, a főzőcsapatok addig sem éheztették a látogatókat. Saját - nagyon finom - otthon készített házi süteményeikkel, pogácsáikkal kínálták meg az arra járókat.

A siker láttán a főszervező biztosra ígérte: jövőre is lesz csülökfesztivál Mezőzomboron.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában