Helyi közélet

2015.08.08. 19:01

17. TVK Triatlon Nagyhét - Kenyai és magyar siker Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki napjának második felében futók népesítették be Tiszaújváros utcáit.

Tiszaújváros - A 17. TVK Triatlon Nagyhét pénteki napjának második felében futók népesítették be Tiszaújváros utcáit.

A Jabil 1/3 Maratonon, mely egyben a háromfordulós Jabil 3próba szabad­idősport-eseménysorozat záró felvonása volt, a hölgyeknél kenyai, a férfiaknál magyar siker született.

A Phőnix Hotel elől 17 órakor a 2 kilométeres amatőr futóverseny 493 résztvevője rajtolt el, majd fél órával később, 17.30-kor a pénzdíjas Jabil 1/3 Maraton 485 tagú mezőnye csapott bele a húrokba, hogy a 14 kilométert egyéniben, vagy négytagú váltóban teljesítse. Lehetőség volt 3,5 kilométeres egyéni teljesítésre is, mely szintén értékes pontokat hozott a Jabil 3próbára regisztrált sportembereknek. A verseny korelnöke a 82 esztendős Kenyér Imre volt, aki a rekkenő hőség ellenére gond nélkül, könnyedén teljesítette a rövidebb távot.

A hosszabb távon hamar eldőlt az elsőség sorsa. A férfiaknál Csere Gáspár nem sokkal a rajt után ellépett a vetélytársaktól és remek ritmusban haladva, közel két perc előnnyel nyert.

A hölgyeknél Szederkényi-Takács Andrea megpróbált lépést tartani afrikai ellenfeleivel, de a második körtől nem bírt velük. Harmadik helye több mint dicséretes.

A váltóknál a „Könnyebbik vége” alakulata meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a győzelemre áhítozókat.

Igazi nagyüzem

A Nagyhét szombati, Trans-Sped Napja 8 órakor a Turista Triatlonnal indul, majd 9-től lábtenisz, 10 órától streetball várja az újabb tombolaszelvényekre pályázókat. 10 órakor elindulnak a színpadi programok is, a Borka Session gyermekműsorával. Az ETU Triatlon Junior Európa-kupa selejtezői 12.30-kor veszik kezdetüket. A négy férfi és két női futamban húsznál több magyar versenyzőért szoríthatunk.

A 19. TVK ITU Triatlon Világkupa selejtezői (négy férfi és két női) 15.10-kor kezdődnek. Sajnos eldőlt, hogy a férfiaknál nem lesz címvédés, hiszen a tavalyi győzelmével óriási örömöt okozó Vanek Ákos makacs lábsérülése miatt visszamondta az indulást. Természetesen nem maradunk magyar versenyzők nélkül így sem. A hölgyek versenyében ott lesz a szombati elődöntőkben a tavalyi ezüstérmes Vanek Margit, a tavalyi negyedik helyezett Kovács Zsófia, az egy hónapja Európa-kupát nyerő Horváth Zsanett, valamint Horváth Gréta és Hargitai Henrietta. A férfiaknál tavaly bronzot szerző ifj. Faldum Gábor megpróbálja fényesebbre cserélni medálját, de izgulhatunk az Eb 10. Tóth Tamásért, az U23-as Eb 10. Bicsák Bencéért, Czigány Andrásért, Király Istvánért, Szatmári Leventéért és Tarnai Lászlóért is.

A KreAktív színpadon 18.30-tól az Alexa Country Band, 21.30-tól pedig The Prison Band muzsikál. A nagyszínpad aktuális sztárfellépője Rúzsa Magdi, aki 20 órától szórakoztatja majd a Főtérre látogatókat.

- Szűcs István sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában