Helyi közélet

2015.07.15. 15:04

West Coast stílusban: őszintén, rapbe szedve

Miskolc - A „csibészrap” honi megtestesítője Molnár Márk, alias Márkypapa az életből szedi a témákat.

Miskolc - A „csibészrap” honi megtestesítője Molnár Márk, alias Márkypapa az életből szedi a témákat.Mezőkeresztesről indult, és 15 éve írta meg az első rímeket Márkypapa, aki azóta több albumot, videoklipet kiadott és számtalan fellépésének köszönhetően a neve sem cseng ismeretlenül sem a szakma, sem a hallgatók számára. A West Coast stílusban mozgó rapper azonban nem akarja a nagy amerikai előadókat majmolni, dalainak szövegei a mindennapi életből, saját tapasztalataiból származnak, így bárki számára ismerősek lehetnek, aki meghallgatja őket.

A média a másik szerelme

A zene mellett a média tartozik a nagy „szerelmei” közé, otthonosan mozog a kamera előtt és mögött is, saját műsorral büszkélkedhet a Szinva Rádióban, ahol minden délután lehet őt hallgatni a Zenewakerben, melyben elsősorban zenei hírekkel jelentkezik, míg csütörtökönként a Ghetto Radio című adásban kedvenc műfaja, a rap szól minden mennyiségben. Gyakori vendégek nála a stílus hazai sztárjai, éppen az Animal Cannibals tagjai jelentették ki, hogy Márkypapa a honi csibészrap megalapítója. Magáról azonban ritkábban beszél.

– A zene és a klip az, ami beszél helyettem, ez egy olyan kifejezési forma, amelyben elmondhatom mindenről a véleményem, a közönség pedig megítéli, jó-e az, amit letettem az asztalra. Nem szokásom értelmetlen módon káromkodni a dalokban, és a másik előadóba való „beleállás”, az ellenségeskedés sem kenyerem, nem ettől lesz valaki jó rapper – vallja az elért eredmények dacára még mindig nagyon fiatal előadó.

Darkside nevű formációjával például döntős volt a Mikrofon Mánia nevű versenyen, de több tehetségkutatóban is szerepeltek. Szóló előadóként megnyerte a Bandita Születiket, melynek köszönhetően a szervező DopeMannel dolgozhatott együtt a Fenn van a kéz című albumán, illetve szerepelt az Eredeti Gengszter című klipjében is, majd kiadott egy maxilemezt Tolvai Renátával.

Itt az újabb klip

A napokban jelenik meg egy újabb klip, a Kiút című dalhoz, melyet közösen készített az Elkövetők duóval.

– Ez egy ütős kis dal, így nem volt nehéz tartalmas klipet készíteni hozzá, az Elkövetőkkel egyébként is kölcsönösen elismerjük egymás munkáját, és emberileg is jó kapcsolatot ápolunk, ezért könnyen megy a közös munka. Régóta tervben volt ez a klip, amelyben egyébként Kocsis Klaudia énekli a refrént. Több miskolci helyszínen is forgattunk, mint például a kalandbarlang, vagy az Avasi kilátó, hiszen most már ehhez a városhoz is ezer szállal kötődöm – teszi hozzá.



Miskolcon is forgatott...

Márkypapa Miskolcon forgatta Büszkén élni című dalához a klipjét az Argo szereplőivel, melyet a film második részének helyi bemutatója előtt is levetítettek. A dal a Prédikátor című nagylemezen szerepel, amelyet egyébként a saját oldaláról bárki letölthet.


Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal rapper Márkypapa volt, aki mesélt többek között legutóbb megjelent "Prédikátor" c. albumáról is. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában