Helyi közélet

2015.07.10. 17:52

Világhírű skót színház játszik a miskolci utcán

Miskolc - Szombaton, a kora esti órákban, egyszeri alkalommal karneváli hangulat köszönt Miskolcra.

Miskolc - Szombaton, a kora esti órákban, egyszeri alkalommal karneváli hangulat köszönt Miskolcra.

Skócia világhírű fizikai utcaszínháza lép fel. A látványos, szoborszerű jelmezekből, zenéből és a mozgásszínház elemeiből építkező előadás a színháznál kezdődik este 7-kor, majd a Szinva terasznál folytatódik. A program látogatása ingyenes!

A társulatról

Az Oceanallover Skócia egyik vezető társulata, mely a színházat, a képzőművészetet, a zenét és a filozófiát közelítve egymáshoz kísérleti előadásokat mutat be. Specialitásuk a szoborszerű jelmezek építése, melyeket a maguk által kikísérletezett előadásmóddal ötvözve visznek színre. Szabadtéri előadásokat hoznak létre adott helyszínekre szabva, városi környezetben vagy nagyobb léptékben gondolkodva a természeti tájba helyezik azokat. Munkájuk már vizualitása által rabul ejti a közönséget. A társulat külön figyelmet fordít arra, hogy előadásai bármely közönség számára élvezhetőek legyenek.

Az előadásról

Az Oceanallover társulat legfontosabb 2015-ös projektje a „Bellmouth Papercone” – a hangzás és a mozgás területén át vezető felfedező út. „Elsődleges célunk ezzel a projekttel, hogy harmóniába foglaljuk – kosztüm, zene és fizikai mozgás – különböző elemeit egy promenádszerű előadás formájában. Minthogy az érzelmekre ható előadásokat hozunk létre adott helyszínekhez igazodva, az Ocean­allover elsődleges törekvése, hogy kapcsolatot teremtsen a nézők és a táj között arra ösztönözve a közönséget, hogy – az emberi test formái mellett – megpillantsák és meghallják a fizikai és természeti formákat maguk körül – ajánlják a programjukat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában