Helyi közélet

2015.07.02. 21:12

Űr és aksi

<em>Francia Guyanából indult és sikeresen pályára állt a Sentinel-2A műhold, melyben számos magyar – aktív miskolci részvétellel készült – alkatrész segíti a feladatok végrehajtását. Az „őrszem” az egyik alapvető feladata a Föld felszínének fényképezése, elsősorban a szárazföldek megfigyelése lesz. Okkal lehetünk büszkék, hogy mindehhez magyar, illetve szűkebb régiónk szakemberei is nagymértékben hozzájárulnak.</em> <strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Francia Guyanából indult és sikeresen pályára állt a Sentinel-2A műhold, melyben számos magyar – aktív miskolci részvétellel készült – alkatrész segíti a feladatok végrehajtását. Az „őrszem” az egyik alapvető feladata a Föld felszínének fényképezése, elsősorban a szárazföldek megfigyelése lesz. Okkal lehetünk büszkék, hogy mindehhez magyar, illetve szűkebb régiónk szakemberei is nagymértékben hozzájárulnak. Pásztor Attila jegyzete.

Tudjuk, s a történelmi tények is alátámasztják, hogy szinte mindenben, na jó, majdnem minden találmányban van legalább egy magyar csavar, ötlet, vagy éppen ráutaló magatartás. Adtunk a világnak sok mindent, golyóstollat, gyufát, villanykörtét, szódavizet, üvegbetont, olyan nagyszerű tudósok alkottak, mint Semmelweis Ignác, Kempelen Farkas, Teller Ede, Puskás Tivadar, és mindkét felsorolás még hosszasan folytatódhatna a mai napig.

Szeretem az űrt, sokszor nézem a csillagokat, a fantáziámmal sincs baj, de sokszor, illetve a héten öt napon leragadok a hétköznapoknál. És eszembe jut, ha már az űrben járunk, Marsot vizsgálunk, miért szakad szét a cipzáram, miért merül le az igen okos telefonom aksija egy nap alatt. Hiába na, én nem tervezek az űrbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában