Helyi közélet

2015.07.23. 19:28

Tűzkakas: a tűzoltók strandfociban is jók

Miskolc - Megvannak a bajnokság döntősei. A miskolciak is a fináléban.

Miskolc - Megvannak a bajnokság döntősei. A miskolciak is a fináléban.

Július 16-án kezdődtek és vasárnap értek véget a XX. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság selejtezői. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület közös rendezvényén harmincöt csapat több mint száz mérkőzés keretében küzdött meg a döntőbe jutásért. Ez huszonnégy csapatnak sikerült.

Az első selejtező csoportban tizenhét, a másodikban tizennyolc csapat mérkőzött meg azért, hogy a döntőbe kerülhessen. A versenyre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a hivatásos, az önkormányzati és a főállású létesítményi tűzoltóságok tűzoltóiból alakított csapatok nevezhettek. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvény résztvevőit, így a küzdelem és a buzdítás mellett jutott idő családi kikapcsolódásra, fürdőzésre, pihenésre is. Voltak rutinos versenyzők, akik évről évre részt vesznek a bajnokságon, de például a szentendrei csapat az idén először nevezett a bajnokságra, s rögtön be is jutott a döntőbe.

A döntőben a komlói, a szekszárdi, a szentendrei, a szigetszentmiklósi, a miskolci, a barcsi, a csongrádi, a szentesi, a mezőkovácsházi, a sárbogárdi, a pécsi, a szegedi, a kiskunhalasi, a tiszafüredi, a kalocsai, a dombóvári, a keszthelyi és a paksi hivatásos, a százhalombattai FER és a dunaújvárosi VÉD-SZ Kft. létesítményi tűzoltóság csapata mellett az encsi és a kecskeméti katasztrófavédelmi kirendeltség, valamint a Fejér megyei igazgatóság egysége is ott lesz, és fűre lépnek a Jászberényi Öregfiúk is.

Ürgemezőn döntőznek

A huszonnégy csapat augusztus 1-jén és 2-án folytatja a küzdelmet a vándorkupáért a paksi ürgemezei strandon, a tervek szerint jó időben és remek hangulatban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában