Helyi közélet

2015.07.14. 17:43

Tizenegy napig zenével telik majd meg Zemplén

Szegi - Egy évvel a jubileum előtt is rangos programmal jön a Zempléni Fesztivál.

Szegi - Egy évvel a jubileum előtt is rangos programmal jön a Zempléni Fesztivál.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. Szegi pincészetében tartották a XXIV. Zempléni Fesztivál sajtótájékoztatóját. A helyszínválasztást az is indokolta, hogy idén az állami tulajdonú borászati cég a fesztivál arany fokozatú támogatójává lépett elő.

Lesz fesztivál

– Egy hete még azon gondolkodtam, tudunk-e egyáltalán sajtótájékoztatót tartani, és ha igen, mit fogunk mondani – mondta Turjányi Miklós fesztiváligazgató. – Nem titok, sok pénz hiányzott a tervezett költségvetésünkből, emiatt nem is lesznek prózai színházi produkciók, hiszen májusban még nem mertem szerződést köti. Néhány napja azonban a térség országgyűlési képviselőjétől kaptam egy telefont, hogy Balog Zoltán miniszter úr 15 millió forintot adott a Zempléni fesztiválhoz, így most már minden tervezett programot megtarthatunk.

– Fontosnak tartottam, hogy Balog miniszter urat meg­győzzem arról, érdemes a fesztivált támogatni – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. 20–25 éve elkezdtünk egy utat, ami Zemplén fejlesztéséről szól. Ennek része a turizmus, különösen a kulturális turizmus fejlesztése, amelynek szerves részét képezi a Zempléni Fesztivál. Örömmel jelenthetem be, a Zempléni Fesztivál benne van abban a kalapban, amelyet a kormány támogatni, sőt kiemelten támogatni kíván, ezért a továbbiakban is biztosított a fesztivál jövője.

Mélyebben

– Idén úgy döntöttünk, mélyebben a zsebünkbe nyúlunk – mondta Király Enikő, a tolcsvai székhelyű Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója. – Ezt nem csupán az anyagi támogatásra értjük, hanem fesztiválhelyszínt is biztosítunk, ráadásul a Kereskedőház lesz idén a fesztivál hivatalos borszállítója, de őszintén remélem, a fesztivál alatt Hegyaljára látogatók minél több pincészetet felkeresnek majd és elviszik a hegyaljai bor jó hírét a világba.

Hollerung Gábor, a Zempléni Fesztivál zenei igazgatója elmondta, a már megszokott zenei sokszínűségen felül idén beindítják a Dohnányi Nyári Zenekari Akadémiát, amelynek keretében a fiatal zenészek nem csupán együtt próbálnak a Budafoki Dohnányi Zenekarral, de a fellépéseken is részt fognak venni.

ÉM-BG


Szegi, 2015. július 14., kedd (MTI) - Komolyzenei koncertek, néptáncfesztivál, operett, dzsessz, kiállítások, valamint gasztronómiai programok színesítik az idei, immár 24. Zempléni Fesztivált, amelyet augusztus 13-tól 23-ig rendeznek meg Zemplén számos településén - hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján, kedden Szegiben. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában