Helyi közélet

2015.07.14. 13:06

Szociális szövetkezet alakult Ózdon

Ózd - A város vezetése azt szeretné, ha idővel márkanévvé válna a Hétvölgy.

Ózd - A város vezetése azt szeretné, ha idővel márkanévvé válna a Hétvölgy.Még júniusban határozott arról az ózdi képviselő-testület, hogy létrehoznak egy szociális szövetkezetet. Elsősorban azért, mert a mezőgazdaságra és az állattartásra az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni. Ózd természeti adottságai megfelelőek ahhoz, hogy előrelépjenek ezen a területen, ennek lehet az alapja az újonnan létrehozott szervezet. Már az alakuló közgyűlést is megtartották, így mostantól hivatalosan is létezik a Hétvölgy (Ózd, a Hét völgy városa - a szerk.) Ózd és Térsége Szociális Szövetkezet.

- A hírek szerint a jövőben a kormányzat jelentős mértékben támogatja majd a szövetkezeteket - fogalmazott a Hétvölggyel kapcsolatban Janiczak Dávid, polgármester. - Ezt természetesen szeretnénk a lehető legjobban kihasználni. Elsősorban a növénytermesztésre fókuszálunk, de az állattartásra, ipari tevékenységre és a szolgáltatói szektorban történő részvételre is lehetőség nyílhat.

Az ózdi városvezetés azt szeretné elérni, hogy hosszú távon valódi helyi márkanév váljon a Hétvölgyből, ezzel pedig a lakosság körében is egyre népszerűbbé váljon a mezőgazdaság és az állattartás. Emellett a tervek szerint a közmunkaprogram néhány elemét is átemelhetik majd a szövetkezeti forma alá. Az alakuló közgyűlésen az is kiderült, hogy a Hétvölgy vezetését igazgató-elnökként dr. Bárdos Balázs, korábbi alpolgármester irányítja majd.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában