Helyi közélet

2015.07.25. 13:38

Szántóföldi esőztető öntözőtelepet avattak Megyaszón

Megyaszó - Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a szántóföldi esőztető öntözőtelepet Megyaszó külterületén.

Megyaszó - Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a szántóföldi esőztető öntözőtelepet Megyaszó külterületén.

A Harangod-Mag Kft. telepén 2011 őszén kezdődtek a munkák, a létesítmény pályázati segítséggel, közel 1 milliárd forintból valósult meg. Többek között bővítették a völgyzárógátas víztározó kapacitását, a Harangod-patakra települve új víztározókat létesítettek, valamint kiépítették a Hernádból az egyik víztározó töltővezetékét. A pályázat keretében víztározót vásároltak, kilenc darab öntözőberendezést telepítettek, így összesen 600 hektár szántóföld öntözése biztosított.

Az eseményen Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára felhívta a figyelmet az öntözés jelentőségére, amellyel nem csupán a termés biztonsága növelhető, hanem a mennyisége is. Mengyi Roland, a térség országgyűlési képviselője a fejlesztés munkahelyteremtő hatásáról szólva hangsúlyozta, hogy 40–50 főnek biztosít megélhetést. Sárossy Ferenc, a Harangod-Mag Kft. ügyvezető igazgatója a jövő tervei között említette, hogy szeretnék 400 hektárral bővíteni a szántóterület nagyságát, ami így eléri majd az ezer hektárt, további álláslehetőségeket kínálva.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában