Helyi közélet

2015.07.27. 20:36

Rendőrök, mezőőrök a perecesi nyári táborban

Miskolc - Miskolci rendőrök tartottak bűnmegelőzési foglalkozást a perecesi táborban.

Miskolc - Miskolci rendőrök tartottak bűnmegelőzési foglalkozást a perecesi táborban.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Kovácsné Leskó Anna őrnagy és a Közösségi Rendészeti Projekt keretében, Kotta-Kis Szilvia főtörzs­őrmester július 23-án a miskolc-perecesi napközis táborban tartottak nagy sikerű interaktív bűnmegelőzési előadást.

Hogyan fürdőzzünk?

A fogalakozáson csaknem 100 fő 6–13 éves diák vett részt. Az előadók a gyerekek előtt a korosztályukat leginkább fenyegető bűncselekmények megelőzésének módjait szemléltették, a fürdőzés szabályainak betartása és a közlekedési ismeretek elmélyítése mellett. A foglalkozás során a kicsik egy járőrautót és a járőrök felszerelését is megtekintették, majd az utóbbit ki is próbálhatták.

Kérdésözön

A fiatal táborozók a Miskolci Önkormányzati Rendészet mezőőri szolgálatától érkezett lovas mezőőrök munkájával is megismerkedtek. A rendezvény mind a „kicsiknél”, mind a „nagyoknál” nagy sikert aratott. A gyerekek „ostromolták” kérdéseikkel a meghívott előadókat, így a tábor szervezői a további turnusok részére is kezdeményezik a rendőrség bűnmegelőzési és közösségi rendészeti feladatokat ellátó szakembereinek meghívását.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában