Helyi közélet

2015.07.20. 09:22

Régi miskolci villamosokat vegyenek!

Miskolc - A vételár a vevőre és az eladóra tartozik, egyelőre.

Miskolc - A vételár a vevőre és az eladóra tartozik, egyelőre.A Zöld Nyíl révén forgalomba állt új miskolci „villamosflottával” a régi bécsi szerelvények és a Tátrák többsége feleslegessé vált.

Olcsóbb a karbantartás

Az MVK Zrt. eladja a szerelvényeket. A régi villamosok eladása folyamatban van, de – mint Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding kommunikációs vezetőjétől megtudtuk – információval az eladás sikeres lebonyolítása érdekében később tudnak csak szolgálni.

Pásztor Imre elmondta, hogy az MVK Zrt. jelentős költségcsökkentést ért el az új villamosok üzembeállításával, mert 2017 év februárjáig az új villamosok teljes körű karbantartását a gyártó, a Škoda Transportation és a Ganz-Škoda látja el. A karbantartásért rendkívül előnyös árat fizet a közlekedési társaság, amely töredéke az előző, Tátrákból és régi bécsi villamosokból álló flotta karbantartási költségének. A Skodák egyébként képesek „spórolni” menet közben is, a fékenergiát visszatáplálva a rendszerbe azt vontatási energiaként hasznosítva.

A miskolci autóbuszflotta fiatalításától összességében mintegy 30 százalékos megtakarítást vár a vállalat. Mivel a 75 új busz mindegyike – a csuklósok és a szólók is – sűrített földgázzal üzemelnek majd, így a megtakarítás főleg az üzemanyagköltségekben és – mivel 14 évről 4 éves átlagéletkorra fiatalodik a flotta – a karbantartás területén jelentkezik.

Megtakarításból

A miskolci közösségi közlekedés teljes járműflottájának fiatalításából eredő megtakarítás segít a fejlesztések finanszírozhatóságában is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában