Helyi közélet

2015.07.16. 08:37

Pókembereket foglalt le a NAV egy miskolci hipermarketben

Miskolc - Több, mint fél millió forint értékű szerzői jogvédelem alatt álló ruhát, bútort és játékot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az egyik miskolci hipermarket üzletében.

Miskolc - Több, mint fél millió forint értékű szerzői jogvédelem alatt álló ruhát, bútort és játékot foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az egyik miskolci hipermarket üzletében. A főként ruházati termékek és cipők forgalmazásával foglalkozó üzletben - az eredetiek mellett - olyan mesefigurákkal ellátott gyerekruhákat és játékokat is árultak, amelyek eredetét nem tudták igazolni. Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette miatt tettek feljelentést a NAV pénzügyi nyomozóinál, a cég ügyvezetője ellen.

Összesen 530 darab, mintegy 730 ezer forint értékű babaruhát, játékot, labdát és gyermek íróasztalt foglaltak le a pénzügyőrök az áruházban. Valamennyire ismert mesefigurákat nyomtattak, a termékekre vonatkozó - a jogdíj megfizetését igazoló - azonosító jelek azonban hiányoztak róluk. A termékek között volt pókemberes labda-, játék, mickey egeres gyermek bodyk és ruhák. A mesefigurák mindegyike szerzői jogvédelem alatt áll. Ezért a pénzügyőrök lefoglalták azokat a termékeket, amelyekről hiányoztak az egyedi azonosító jelek, ráadásul ezeknek a termékeknek származását sem tudták semmilyen dokumentummal igazolni az ott dolgozók. Az ügyben feljelentést tettes a pénzügyőrök szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette miatt NAV pénzügyi nyomozóinál. Emellett iparjogvédelmi jogok megsértése szabálysértés miatt is indult eljárás, mert az eladótérben 63 darab, több, mint 40 ezer forint értékű Lego utánzatot is találtak a pénzügyőrök - tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatóságának sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában