Helyi közélet

2015.07.09. 16:07

Miskolcon is debütált a vadonatúj Volvo XC90

A Dűlő Étterem teraszán mutatták be az összesereglett vendégek előtt a Volvo új szabadidő-autóját.

A Dűlő Étterem teraszán mutatták be az összesereglett vendégek előtt a Volvo új szabadidő-autóját.

A kategória új trónkövetelőjének bemutatása volt az apropója a Dűlőben megtartott fogadásnak, melyen a miskolci Volvo márkakereskedése, a Lukács Autó Kft. bemutató autóival ismerkedhettek a résztvevők.

A bemutatást követő nem egész két nap leforgása alatt gazdára találtak az első, akkor még csak online rendelhető XC90 First Edition modellek, ez pedig nagyon jó belépőnek számít ebben az osztályban a kereskedő tapasztalatai szerint. A pozitív fogadtatás is jelzi, hogy a svéd gyártónak újfent sikerült megugrani azt a képzeletbeli lécet, mely igen magasra került a SUV kategóriában, köszönhetően a versenytársaknak és a Volvónak is, amely mindig is magas elvárásokat támasztott saját termékeivel szemben.

Úttörő szerep a Volvo családban

A három éves fejlesztést követő megjelenést a Volvo úgy aposztrofálta, hogy a modellpaletta formai megújításának úttörője lesz az új XC90, amit leginkább a markáns hűtőrács és a tekintetet megragadó lámpaburák adnak tudtunkra, valamint a hangsúlyos márkajelzés az autó orrán, ami szintén a megújulást szimbolizálja. Az ezt követően érkező modelleken már ezzel a logóval találkozhatunk.

Az általános benyomás mind a külsejét, mind pedig az utasterét illetően szorosan kapcsolódik a svéd életstílus kulcselemeihez: a tágas térhez, a fény ünnepléséhez és a jó közérzet kereséséhez.

Szabadidő-autó kompromisszumok nélkül

Az XC90 utastere a legfényűzőbb, amit a Volvo valaha tervezett. A legszembetűnőbb jellegzetessége a tablet-szerű érintőképernyős középkonzol, amely az autó vadonatúj belső irányítórendszerének a szíve. A lényegében gombok nélküli rendszer segítségével a vezető teljesen új módon használhatja autóját és az internet alapú termékek és szolgáltatások széles köréhez férhet hozzá. A középkonzol ezen felül hozzájárul a modern, tágas és letisztult utastér megteremtéséhez.

Az új XC90 utastere olyan anyagokat vegyít, mint a puha bőr és a kézműves részletekkel gazdagított fa, vagy például az Orreforrs - a híres svéd üvegműves márka - kristályüveg gombos sebességváltója, és a gyémánt metszetű Start/Stop és hangerő-szabályozó gombok. A fejlesztési folyamat egészében kiemelt figyelmet kapott a kézművesség.

A nagyszerű hétüléses új, innovatív formatervezésű ülésekkel rendelkezik, amelyek a második és a harmadik sorban utazók számára további utasteret szabadítanak fel. A harmadik sor két, 170 centiméteres testmagasság alatti utasnak biztosít a kategóriában kiemelkedő kényelmet.

Volvo = Biztonság

A vadonatúj XC90 az autógyártásban jelenleg elérhető legátfogóbb és technológiailag legkifinomultabb biztonsági felszereltséget nyújtja már alapfelszereltségében is. Két világújdonságnak számító biztonsági megoldással is rendelkezik: az útelhagyást megakadályozó rendszerrel és az automatikus fékezéssel keresztező irányú forgalom esetén.

Útelhagyás esetén a vadonatúj XC90 észleli a történteket, és megfeszíti az elülső ülések biztonsági öveit, hogy biztonságos helyzetben tartsa az utasokat. A gerincsérülések megelőzése érdekében az ülés és az üléskeret párnái közti energiaelnyelő zóna fogja fel az autó kemény talajra érkezése során fellépő függőleges irányú erőket.

Az XC90 a világ első olyan automatikus fékezési technológiával felszerelt autója, amely automatikusan fékez, ha a vezető kikanyarodna egy közeledő jármű elé. Ez gyakori helyzet az olyan zsúfolt városi kereszteződésekben és autóutakon, ahol magasabb a megengedett sebesség.

Az új Volvo XC90 indulóára 17 millió forint, első körben négyféle felszereltséggel, a kétliteres turbó benzines vagy turbódízel erőforrásokkal rendelhetjük meg, a hibrid hajtás - ami egyébként a legsportosabb alternatíva - később érkezik.

Hogy személyesen is meggyőződjünk az új modell képességeiről, annak a legegyszerűbb módja, ha ellátogatunk a Lukács Autó miskolci szalonjába, a Lorántffy Zsuzsanna utca 36 szám alá.

Lukács Autó Kft.

3533 Miskolc, Lorántffy Zsuzsanna utca 36/A

Telefon: +36 46 530 060

Fax: +36 46 530 069

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában