Helyi közélet

2015.07.17. 09:51

Miért nem működött heteken át a jelzőlámpa az ipari park felé a 37-esen?

Miskolc  - Egy hónap után áll helyre a jelzőlámpa működése a 37-esen.

Miskolc  - Egy hónap után áll helyre a jelzőlámpa működése a 37-esen.Olvasóinktól érkezett a jelzés: a 37-es úton, az Alsózsolcai Ipari Park, Csavargyárak kereszteződésében (Gyár utca, Major utca és a 37-es út kereszteződése, Házgyári csomópont) már hosszú hetek óta nem működik a jelzőlámpa – egészen pontosan sárgán villog –, ami eléggé megnehezíti az ipari park irányából Miskolc felé kihajtó teherautók dolgát.

Sárgán villogtatták

Szerdán érdeklődtünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, mi okozza a problémát és mikorra várható a megoldás. Csütörtökön délelőtt már azt tapasztalhattuk, hogy szerelők dolgoznak a kereszteződés kapcsolószekrényénél, nem sokkal később pedig azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a forgalomirányító jelzőberendezésben betáplálási, áramellátási okokból olyan szoftveres és hardveres hibák jelentkeztek, amelyek miatt az üzembiztos és forgalomfüggő működést nem tudták garantálni. A hibából adódóan például a csatlakozó irányok szabad jelzését gépjárművel való bejelentkezés esetén sem adta ki a rendszer.

Ezért a társaság június 16-án a csomópontot vezérlő jelzőberendezést sárga villogó üzemmódba állította, a forgalom biztonságára veszélyes helyzetek elkerülése érdekében. Ezzel egy időben megkezdték a jelzőberendezés vezérlésének átvizsgálását és a szükséges alkatrészek beszerzését, melyhez egy gyártmány specifikus alkatrész legyártatása is folyamatban van. A csütörtöki napon érkezett visszajelzések alapján a helyszínen lévő forgalomirányító jelzőberendezést július 17-én, pénteken, a dél­előtti órákban forgalomfüggő üzembe tudják helyezni – tették hozzá, a közlekedők türelmét kérve a munkálatok elvégzéséig.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában