Helyi közélet

2015.07.23. 11:05

Meghalt Kossárik Nándor, az Észak-Magyarország volt külső munkatársa

Miskolc - Néhány évtizeddel ezelőtt irodalmi pályázatot írt ki az Észak-Magyarország. Ezt a matematika-fizika szakos középiskolai tanár nyerte: Kossárik Nándort pedig munkatársnak hívták a megyei napilaphoz.

Miskolc - Néhány évtizeddel ezelőtt irodalmi pályázatot írt ki az Észak-Magyarország. Ezt a matematika-fizika szakos középiskolai tanár nyerte: Kossárik Nándort pedig munkatársnak hívták a megyei napilaphoz. Sport- és gyermekszeretetére jellemzően első cikke is a kicsikről szólt, címe így hangzott: Grundfoci, grund nélkül. Ezt követően negyedszázadig külső munkatársként napról napra legtöbbször sporttémájú írásaival jelentkezett az Északban, pedagógus hivatásához ugyanis soha nem lett hűtlen. Halk szavú, érzékeny lelkű ember volt, de lakatot soha nem tett a szájára. Nyugdíjba vonulását követően visszatért a szépirodalomhoz, több verseskötete jelent meg.

Kossárik Nándor búcsúztatása július 24-én, pénteken 15 órakor lesz a diósgyőri római katolikus temetőben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában