Helyi közélet

2015.07.23. 13:14

Közfoglalkoztatottakat ünnepeltek Emődön

Emőd - Emőd önkormányzata és képviselő-testülete szeretne hagyományt teremteni azzal, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevők munkáját is megköszönik egy közös ünnep keretén belül.

Emőd - Emőd önkormányzata és képviselő-testülete szeretne hagyományt teremteni azzal, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevők munkáját is megköszönik egy közös ünnep keretén belül. A jeles napok egymást követték: köszöntöttük és elismertük a közalkalmazottak és köztisztviselők munkáját, elbúcsúztattuk a nyugdíjba vonuló állami alkalmazottakat, de a közfoglalkoztatottak munkája is fontos számunkra, hiszen ők is a közösségért dolgoznak – tudatták lapunkkal.

Július 10-én az emődi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulájában terített asztalokkal várták a város közfoglalkoztatásában résztvevőket. Pocsai Enikő, Emőd polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a közfoglalkoztatottak színvonalas, értékteremtő munkájáért megbecsüléssel, elismeréssel és köszönettel tartoznak. Idén március óta mintegy 160 közfoglalkoztatott számára biztosítottak munkát. Takarítási, területrendezési, javítási és karbantartási feladatokat végeztek el. Így az ő munkájuk is hozzájárult ahhoz, hogy Emőd szebb, tisztább és élhetőbb legyen.

„Az önkormányzat továbbra is szeretné biztosítani a munkavégzés lehetőségét a dolgozni akaróknak és tudóknak. Sikerült meghatározni a célt: varázsoljuk lakóhelyünket igazi otthonná! A közös cél együttműködést, jó partnerkapcsolatot igényel: közösségünk érdekében össze kell fogni” – mondta a polgármester, aki Assisi Szent Ferenc gondolataival zárta beszédét: „Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen”.

A polgármesteri köszöntő után a Barátság Nyugdíjas Klub nótacsokorral kedveskedett a vendégeknek. Nagy sikere volt Kazai Gyöngyvér szavalatának, aki Váci Mihály: Még nem elég című versét adta elő. Ezután az önkormányzat babgulyással, házi rétessel és üdítővel vendégelte meg az ünnepelteket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában