Helyi közélet

2015.07.03. 09:12

Környezetbiztonság: még több nemzetközi pályázat

Miskolc - Indul a Miskolci Egyetem és az Innocenter Kft. közös pályázata, a Geo-Team.

Miskolc - Indul a Miskolci Egyetem és az Innocenter Kft. közös pályázata, a Geo-Team.A Miskolci Egyetem és az Innocenter Kft. sikeres pályázata révén újabb források biztosítják a nemzetközi pályázati programokba való bekapcsolódás előkészítését. A Miskolci Egyetem a pályázati konstrukcióban az országban egyedüliként büszkélkedhet két nyertes pályázattal, melyből az egyiket önállóan, jelen pályázatot pedig konzorciumi formában valósítja meg. A megítélt támogatás több mint 242 millió forint, támogatási intenzitása 100 százalékos. A projekt ez év november 30-áig tart.

A projektet sajtótájékoztató keretében mutatták be csütörtökön.

Környezetbiztonság

A program átfogó célja a Miskolci Egyetem nemzetközi kutatás-fejlesztési potenciáljának növelése a környezetbiztonsági kutatások területén. Ennek megvalósítása érdekében három kiemelt célt fogalmaztak meg a szakemberek.

A projekt eredményeként a nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel való intézményes együttműködésre építve növekedni fog a Miskolci Egyetem potenciálja a kutatás-fejlesztés és ezen keresztül az innováció terén.

Stratégiai megállapodások

A Miskolci Egyetem nemzetközi kapcsolatainak elmélyítése érdekében a nemzetközi kutatási programokban való együttműködés kiemelt feladat. Ezen cél megvalósulása esetében bővül azon nemzetközileg elismert egyetemek, kutatóintézetek és vállalkozások száma, melyekkel stratégiai megállapodások jönnek létre, hosszú távú K+F+I (kutatás+fejlesztés+innováció) együttműködések megvalósítása érdekében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában