Helyi közélet

2015.07.14. 10:16

Interjú: Vekonyz

Miskolc - <span style="color: #000000;">Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Fonogram díjas producer, lemezlovas Vekonyz volt, aki a kezdetekről és a jövőről is mesélt a miskolci hallgatóknak.</span>

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Fonogram díjas producer, lemezlovas Vekonyz volt, aki a kezdetekről és a jövőről is mesélt a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Hogyan kerültél közel a zenéhez?

Vekonyz: 14 éves lehettem amikor először kezdtem megismerkedni Timewriter zenéivel, aki nagy hatással volt rám, hiszen nagyon érzelem-gazdag zenéi voltak, idővel pedig próbáltam én is hasonlókat készíteni, de aztán abbahagytam viszonylag korán, mert ugye pénzt kellett keresni és elmentem dolgozni.:) Középiskolában (is) volt egy bandánk ahol leginkább a Depeche Mode számait favorizáltuk, később pedig jött a Plastikhead, most pedig egyedül próbálkozok érvényesülni. A dallamosabb deep house zenéket kedvelem leginkább az a fontos, hogy legyen benne dallam.

Szabi: Mikor volt az első komolyabb, már a zene által kapott élményben részed?

Vekonyz: Az első talán még az Eurovízió volt a Plastikheaddel aztán az el is tűnt..:) Élménynek persze nem volt rossz..:) Ezek után pedig jött a "The Way I Do" amit aztán  megmutattam a kiadónak és annyira tetszett nekik, hogy egyből elkezdtünk közösen dolgozni és érkezett a nóta official videója is. Érdekes a dallal kapcsolatban, hogy nem akartam éneket rátenni, de sokat hallgatva úgy éreztem itt valami dumának mégis lennie kéne... gondoltam éneket is, de valami mást szerettem volna, így Yinkával beszéltem, de akkor már volt egy másik dal is amin dolgoztunk.  Megmutattam neki ezt ő pedig mutatott néhány szövegvariációt, amin kicsit finomítottunk, végül pedig megszületett végeredmény.

Szabi: Yinkával, hogyan jött a találkozás:

Vekonyz: Szinyéri Tünde volt a közös kapocs, aki egyébként engem is tanít most szolfézsra, de tanított régen zongorázni is..:) Szóval tőle kérdeztem meg olyan két évvel ezelőtt, hogy nem-e tud valami külföldi hölgyet ajánlani nekem,akivel tudnék közösen dolgozni. Tünde egykor egy hajón dolgozott Yinkával és így "találtunk egymásra" tulajdonképpen.

Szabi: Fonogram díj! Milyen érzés volt átvenni ezt a szakmai elismerést?

Vekonyz: Eléggé meglepődtem, mert nem számítottam rá. Akkor lett gyanús, amikor bemondták a jelölteket és a nevemnél hatalmas ováció volt a teremben. És még akkor is, amikor Harsányi Levente kimondta, h V… na, akkor átfutott az agyamon, hogy Úristen, még a végén én nyerek! Levente ugyanis kicsit hezitált, nem volt biztos benne, hogy is kell mondani a nevemet. Vekonyíz, valahogy így ejtette ki...:) " target="_blank">"The Way I Do” lett az év hazai elektronikus dala. Két jelölésem is volt: az év felfedezettje

valamint az év hazai elektronikus dala, de tényleg nem gondoltam volna, hogy nyerhetek. A Dalt jelenleg 56 rádió játsza 21 országban ami hatalmas büszkeséggel tölt el! :)

Szabi: Zséda és Bogi zenéiben is közreműködtél már valamint Denizzel is készült közös nóta. Milyen volt velük dolgozni?

Vekonyz: Igen Zsédának a "Hány percet élsz" dalában működtem közre, Boginak pedig a "Feels So Right" zenéjét készítettük Toth G. Zoltánnal. Megtisztelő volt ilyen produkciókban részt venni és dolgozni. Denizt én kerestem meg. Volt egy rap alapom amit megmutattam neki megbeszéltük, hogy kb. miről szóljon. Őt mindig is egy jó előadónak tartottam, nagyon választékosan beszél ,nem csúnyán és ez fontos volt számomra, így készült el a " target="_blank">"Holnapután" ami hamar a közönség kedvence lett.

Szabi: Friss megjelenés?

Vekonyz: Ez még képlékeny. Yinkával felvettük már ugyan, de még pár dolgot ki kell javítanunk benne. Most megyek egy fesztiválra, ahol játszani fogom, az biztos!

Szabi: Tervek?

Vekonyz: Az ősszel szeretnék kijönni az új saját Vekonyz nótával, ami már tulajdonképpen készen is van és több énekesnőt is meghallgattam ezzel kapcsolatban, de az igazi még várat magára..:) Viszont nem fogod elhinni Szabi, de már a jövő nyár eleji zeném is készen van, amiben egy remek hangú magyar férfi énekes fog szerepelni. Szóval a munka megy tovább.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést és további sikereket Neked!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában