Helyi közélet

2015.07.03. 13:54

Interjú: Angyal András

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Angyal András táncművész volt, akit többek között a Szombat Esti Láz című műsorból is ismerhetünk.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Angyal András táncművész volt, akit többek között a Szombat Esti Láz című műsorból is ismerhetünk.

Szabi: Mikor kezdődött a tánc iránti érdeklődésed, mindig is táncos szerettél volna lenni?

Angyal András: Nem... régen régész akartam lenni. Azelőtt indián, de az oviban volt még, iskolás koromban, egy ideig jól viselkedtem, aztán "elromlottam". Alsó tagozatban nagyon jól tanultam, osztályelső is voltam és nagyon rendszerető gyerek. Élére hajtogattam az ingeket, tisztaságmániám volt, a gyerekek nem nyúlhattak hozzá a játékaimhoz, csak ha kezet mostak. A cipőfűzőmet is szimmetrikusan kellett bekötni. Nem voltam egyszerű eset... Az elején még nem vettem komolyan ezt a táncos dolgot. Az összes osztálytársam elkezdett Keleti Andi tanfolyamára járni és én sem akartam kimaradni ebből a dologból. Ekkor kezdődött az egész. Mindez 1993-ban történt.

Szabi: Ha jól tudom Berlinben is éltél és ott is folyamatosan képezted magad?

Angyal András: Igen Berlinben két évet éltem anno, hiszen éppen táncpartnert kerestem és ott találtam meg a páromat emiatt pedig kiköltöztem oda, viszont magyar színekben versenyeztünk, csak ott zajlott a felkészülés. Kiváló tanáraink voltak, hiszen Berlin akkor nyitottabb volt, mint Budapest, szinte hetente két-három világszínvonalú tanár is járt a városban, akitől tudtunk tanulni, de a klubban ahol voltam több világbajnok is megfordult vagyis ott edzettek,és az ottani trénerem több ilyen világbajnokot is kinevelt. A mostani párom pedig már több éve Markovics Emese, akivel több versenyen is már túl vagyunk.

Szabi: Szombat Esti Láz? Milyen volt szerepelni egy ilyen műsorban?

Angyal András: Először is nagyon nagy élmény volt ebben részt venni, nem is tudom összehasonlítani mással... egy őrület, egy iszonyatosan nagy pörgés és nagyon sok munka jellemezte az egészet. Néha visszagondolok és magam is elképedek, hogy hogyan tudtunk pár nap alatt megcsinálni ilyen táncokat olyan emberekkel, akik nem profi táncosként érkeztek, de nekünk is sokszor megterhelő volt, hisz ki kellett találni a koreográfiát aztán meg is kellett tanítani, szóval egy teljesen új szituációt adott a dolog, egy remek kihívást. Mindenkivel más volt a munka és ettől is volt érdekes. A műsorban az én partnereim Ábrahám Edit, Farkasházi Réka, Udvaros Dorottya, Bálint Antónia valamint Szinetár Dóra volt, akikkel tényleg élmény volt a közös munka.

Szabi: Tervek?

Angyal András: A versenyzés a fő cél, így ez marad továbbra is a középpontban az életemben, de közben a Zumba is jelen van, hiszen órákat is tartok Budapesten rendszeresen és nagyon élvezem én is ezt a fajta mozgást. A tavalyi és az idei Mozgások Éjszakáján pedig sikerült ismét több ezer embert megmozgatni Hősök terén, ami nagyon nagy élmény számomra és remélem azoknak is akik kint voltak. Közben létrehoztunk egy csapatot, ami a "FEVER DANCE GROUP" nevet kapta és amiben van már egy énekesünk is, egy olyan műsort szeretnénk összerakni, amivel tudjuk járni majd az országot. A Feverben Molnár Andi, Cseh-Szakál Tibor, Lehoczky György, Czina Boglárka, az én párom Markovics Emese, és jómagam vagyunk benne, az énekesünk pedig Gombos Katalin. A műsort három blokkra osztottuk, van benne egy klasszikusabb vonal, operák, mint például a Carmen, vagy Bécsi keringő, de a modernebb stílus is megtalálhat, amikor David Guetta-ra csacsacsázunk. :) Mindenkiben érett ez a dolog, ahol tovább tudjuk vinni a Szombat Esti Láz vonalat és most itt a Fever. :)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést András,további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában