Helyi közélet

2015.07.19. 18:21

Immunerősítő ételek

Budapest, Miskolc - Nem árt tudni, hogy mely ételekkel erősíthető az immunrendszerünk.

Budapest, Miskolc - Nem árt tudni, hogy mely ételekkel erősíthető az immunrendszerünk.

Kamaszkorban különben is fontos a hirtelen fejlődésnek indult szervezet megfelelő vitaminokkal való ellátása.

Bodza

Régóta tudjuk, hogy a bodza hatásosan veszi fel a harcot a vírusok ellen a testben. Kutatások szerint sokkal egyszerűbben lábalnak ki az influenzából azok, akik bodzát fogyasztanak betegségük közben. A bodza nagyon gazdag antioxidánsokban és ezáltal hatásosan veszi fel a harcot a gyulladásokkal.

Gomba

Ne utasítsd el a gombát, mint silány táplálékot – nagyon gazdag antioxidánsokban és ásványi anyagokban. Az alacsony ásványianyag-tartalmat összefüggésbe hozták az influenzás megbetegedéssel. B-vitamint is találhatunk a gombákban, ami jelentős szerepet játszik az egészséges immunrendszer felépülésében. Állatokon végzett kísérletek alapján a gombáknak van antibakteriális hatásuk is, illetve fogyasztása mellett kevesebb az esélyünk a vírusos és daganatos megbetegedésekre.

Görögdinnye

A hidratáló és frissítő görögdinnye szintén rengeteg antioxidánst tartalmaz, valamint glutationt. Ezek erősítik az immunrendszert, így felvehetik a harcot a betegségekkel szemben.

Káposzta

Ez egy másik étel, ami immunerősítő glutationt tartalmaz. A káposzta viszonylag olcsón és könnyen beszerezhető, ráadásul rengeteg fajtája létezik – fehér, piros, kínai. Levesben és köretként is finom, így mindenképpen ajánljuk!

Mandula

A mandula segít az immunrendszerednek, emellett a stressz ellen is hatásos étel. Az ajánlott negyedcsészényi mandula az ajánlott napi E-vitamin felét tartalmazza, ami szintén jót tesz az immunrendszerednek. Emellett riboflavint, niacint és B-vitamint is tartalmaz, ami a stressz ellen segít védekezni.

Grapefruit

A grapefruitban jó adag C-vitamint találhatunk, ami, ha eleget fogyasztasz belőle, segít megelőzni az influenzát és a megfázást. Bárhogy is, a grapefruit tele van flavonoidokkal, amik segítenek az immunrendszerednek. Ha nem szeretnéd a grapefruitot, fogyassz helyette narancsot!

Búzacsíra

A búzacsíra igazán tápláló, ráadásul sok cink, antioxidáns és B-vitamin is található benne. Emellett sok rost, protein és növényi zsírt is tartalmaz és akár salátában vagy nassolni valóként is fogyaszthatod.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában