Helyi közélet

2015.07.16. 09:36

"Ide a százast, vagy állon vágom!" - Befenyítették a buszpályaudvar illemhelyén a 74 éves nőt

Debrecen, Miskolc - Bár nem előző nap történt, a nyugdíjas pedagógusból még mindig feltört a megaláztatás miatti keserűség. A debreceni buszpályaudvar illemhelyén az ott dolgozó nagydarab férfi a hátizsákjánál fogva húzta vissza azzal: vagy leteszi a százast, vagy állon vágja.

Debrecen, Miskolc - Bár nem előző nap történt, a nyugdíjas pedagógusból még mindig feltört a megaláztatás miatti keserűség. A debreceni buszpályaudvar illemhelyén az ott dolgozó nagydarab férfi a hátizsákjánál fogva húzta vissza azzal: vagy leteszi a százast, vagy állon vágja.

Szerencsére nem mindennapi panasszal kereste fel egyik vidéki előfizetőnk, az amúgy 74 éves nyugdíjas pedagógus az Észak-Magyarország szerkesztőségét. Június 30-án hajnal 5-kor indult Tiszacsegéről, s nagyjából 7 óra körül érkezett meg a debreceni buszpályaudvarra, hogy onnan továbbinduljon Miskolcra.

– Mögöttem egy kétórás buszút, s azt hiszem, a korom is indokolja, hogy az előttem álló további hosszú út előtt mindenképpen fel kellett keresnem az illemhelyet. Megkérdeztem az információn, hogy ez belefér-e még. Az információs hölgy azt mondta, szerinte igen, négy percem van rá. Még a kezén is mutatta a négyet, nehogy félreértsem – mutatja ő is a négyet.

Az állomás toalettjét felkeresve sietett volna a buszhoz.

Nem volt pardon

– Láttam én, hogy ki van írva, hogy a használat egy százas, de tudtam, hogy nincs nálam százas, csak nagy pénz, ráadásul a pénztárcám, a biztonság okáért a hátizsákom aljában. Mondtam is, tudom, hogy kellene fizetnem egy százast, de csak tízezresem van, és a busz is mindjárt indul, kértem, tekintsenek el ez egyszer a fizetségtől. Ám egy nagydarab férfi a hátizsákomnál fogva visszahúzott, hogy vagy leteszem a százast, vagy állon vág – meséli a hölgy, s e ponthoz érve meg-megrándul az ajka.

A hölgy levette a hátitáskáját, az annak aljára „elrejtett” pénztárcát elővéve sikerült száz forintot összekaparnia. A buszsofőr látta, hogy siet a buszhoz, megvárta. Őneki azon nyomban el is sorolta a történteket. Ám egész úton remegett, mert ilyen nem fordult még elő vele életében, hogy meg akarják verni, ráadásul egy százasért.

A társaság sajnálja és elnézést kér

Előfizetőnk panaszára reagált az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. „Társaságunk sajnálatát és együttérzését fejezi ki a kellemetlenség miatt. 2012-ben kötöttünk határozatlan idejű szerződést a debreceni autóbusz-állomáson működő nyilvános illemhelyet üzemeltető vállalkozóval, azóta hasonló eset még nem történt. A vállalkozó által működtetett illemhelyre panasz még nem érkezett, sem tisztaságát, sem az ott dolgozók magatartását illetően. Az illemhelyet üzemeltető vállalkozót a panasz kapcsán megkerestük a helyzet tisztázása és a hasonló esetek előfordulásának megelőzése érdekében. Figyelmét nyomatékosan felhívtuk rá, hogy minőségpolitikánkban deklaráltan is kiemelten kezeljük az autóbusz-állomások utaskiszolgálásának javítását, és a megfelelő minőségű szolgáltatás nyújtása érdekében szállítóinktól és más partnereinktől is elvárjuk és megköveteljük a korszerű, hibátlan termékek szállítását, szolgáltatások nyújtását. A panaszban leírtakhoz hasonló eljárás semmiképp nem megengedhető és újabb előfordulás esetén akár a szerződés felbontásával is járhat.”

Olvasónktól a társaság levélben is elnézést kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában