Helyi közélet

2015.07.14. 20:41

Hamarosan életre kel a halmaji Agroudvar

Halmaj - Őshonos állatok töltik meg az épített örökség részét képező régi lakóház udvarát.

Halmaj - Őshonos állatok töltik meg az épített örökség részét képező régi lakóház udvarát.

A helyi önkormányzat saját forrásból nemrégiben megvásárolta a tájház szomszédságában lévő falusi portákat. A Kossuth utcán lévő, a múlt század elején épült – eredeti állapotban felújított – lakóingatlanban a meglévő istállókba már jelenleg is két igáslovat, illetve négy csikót tartanak. A cél olyan állomány kifejlesztése, amely a mindennapos testnevelés keretében lehetőséget biztosít majd a rendszeres lovaglásra.

Az állatokat Molnár Zoltán gondozza, aki állatbarátként szívén viseli a lovak sorsát.

„Jelenleg a felnőtt állományt igavonásra használjuk. A pónit, illetve a fiatalabb csikókat szeretnénk majd lovaglásra igénybe venni” – hangoztatta a gondozó.

„Folyamatban van a régi gazdasági épületrészek átalakítása és felújítása, jövőbeni célunk egy fedett lovarda kialakítása” – erről már Tóth József polgármester beszélt.

Őshonos állatokat

Elmondta még, hogy amint elkészülnek a tervezett munkálatokkal, pályázati forrásból őshonos állatokat – többek között magyar szürke szarvasmarhát, rackajuhot, mangalicasertést és különböző apró szárnyasokat – költöztetnek az épületbe.

„Az a célunk, hogy megőrizzük ősi értékeinket és még vonzóbbá tegyük településünket” – zárta a beszélgetést az önkormányzat vezetője.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában