Helyi közélet

2015.07.03. 14:34

Családi Fesztivál, a magyar olimpiáért Miskolcon

Miskolc - A 2024-es magyar olimpiai pályázat kapcsán - Budapest, Győr és Szeged után - július 5-én, vasárnap Miskolcon rendeznek Családi Fesztivált.

Miskolc - A 2024-es magyar olimpiai pályázat kapcsán - Budapest, Győr és Szeged után - július 5-én, vasárnap Miskolcon rendeznek Családi Fesztivált.

A "Családi Fesztivál a magyar olimpiáért" elnevezésű, négy várost érintő rendezvény szórakoztató, de egyben az informálódásra és a véleménynyilvánításra is lehetőséget adó ingyenes programsorozat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hívott életre.

A miskolci, népkerti esemény célja – a kiváló kikapcsolódási és sportolási lehetőségek biztosítása mellett – az, hogy Magyarország 2024-es olimpiarendezési pályázatára felhívja az emberek figyelmét, illetve ennek segítségével minél nagyobb társadalmi támogatottságot segítsen elő.

A Családi Fesztivál 10 órakor kezdődik a városi szabadidőközpont melletti parkban. A programkínálat rendkívül színes: találkozás és beszélgetés magyar olimpikonokkal; ötkarikás sportágak kipróbálása, úgy mint eddig soha; 100 négyzetméteres interaktív kiállítás az olimpiáról; sport- és kvízjátékok olimpiai nyereményekért, sportági bemutatók( atlétika, judo, ökölvívás, birkózás, torna)

2024 métert futhatunk

Az a futóverseny, melyre minimum háromfős családok jelentkezését várják, 10:30-kor rajtol. A család minden tagjának 2024 métert kell teljesítenie a Népkertben. A stopperóra akkor áll majd meg, amikor a család harmadik tagja is célba érkezett. Jelentkezni a helyszínen lehet 9 órától. Nevezési díj nincs. Az első három helyezett család tagjai tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

Délután koncertek várják az érdeklődőket, fellép Kovácsovics Fruzsina, Danics Dóra, a The Biebers és Caramel, majd este 8-órától a Hooligans együttes népesíti be a népkerti színpadot. A programok látogatása ingyenes.

Előzmények után, döntés előtt

A MOB június 10-i közgyűlésén döntött úgy, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. A napokban a Fővárosi Közgyűlés határozatban mondta ki, egyetért azzal, hogy Budapest a MOB-bal közösen, az Országgyűlés támogatásával nyújtsa be pályázatát a 2024-es világeseményre.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017. szeptemberében dönt a házigazdáról.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában