Helyi közélet

2015.07.21. 19:35

Boltzár

<em>Háromszor éreztem a saját bőrömön az idei nyáron, hogy utálom, ha zárva vannak vasárnap a boltok. Elsőként még a nyár elején, amikor nem sikerült kenyérhez jutni a Balatonon. A napokban akkor, amikor lóhalálában kellett hazaszáguldani a nyaralásból, hogy szombat este még elérjük az utolsó nyitva lévő boltot: különben ugrott volna a vasárnapi ebéd. A harmadik amolyan nosztalgia-érzés volt: a horvátországi nyaraláson jó volt élvezni, hogy este 9-kor vásárolhattunk a tengerpartról a szállás felé.</em> <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Háromszor éreztem a saját bőrömön az idei nyáron, hogy utálom, ha zárva vannak vasárnap a boltok. Elsőként még a nyár elején, amikor nem sikerült kenyérhez jutni a Balatonon. A napokban akkor, amikor lóhalálában kellett hazaszáguldani a nyaralásból, hogy szombat este még elérjük az utolsó nyitva lévő boltot: különben ugrott volna a vasárnapi ebéd. A harmadik amolyan nosztalgia-érzés volt: a horvátországi nyaraláson jó volt élvezni, hogy este 9-kor vásárolhattunk a tengerpartról a szállás felé. Hajdu Mariann jegyzete.

Persze biztosan akadnak, akik most morognak e sorokat olvasva, hogy nem törődök a boltosokkal, akik március óta nyugisan pihenhetnek a hét utolsó napján. Lehet. De az is tény, hogy sokan a tegnapban bíztak, hogy majd a Nemzeti Választási Bizottság elfogadja az egyik népszavazási kérelmet a három közül, és akkor majd a szavazópolgárok dönthetnek, hogy akarják-e a vasárnapi nyitva tartást vagy sem.

Persze tudom én, hogy politika ez az egész, de azért egy kicsit hadd legyek naiv. Jó lett volna „megmérettetni” ezt a törvényt. Kiderülhettek volna a négy hónap tapasztalatai, vagyis hogy kik vannak többségben. Nyilván nem véletlen, hogy elutasíttatott mindhárom kérelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában