Helyi közélet

2015.07.16. 11:30

Bejelentést fogadtak, reagáltak, irányítottak

Miskolc - Miskolcon rendezték meg a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központjainak I. Országos Szakmai Versenyét.

Miskolc - Miskolcon rendezték meg a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központjainak I. Országos Szakmai Versenyét.

Első ízben július 13–14-én rendezték meg a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központjainak I. Országos Szakmai Versenyét, melynek a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola adott otthont.

A verseny célja a szakmai megmérettetés mellett az országosan 2013 decemberétől egységesen létrehozott tevékenység-irányítási központok munkatársainak tapasztalatcseréje volt.

Központi kezdeményezésre

Az Országos Rendőr-főkapitányság Ügyeleti Főosztálya által szervezett versenyt dr. Vereckei Csaba dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Bagi István ezredes, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola igazgatója, valamint Hablicsek Nikoletta ezredes, az Országos Rend­őr-főkapitányság Ügyeleti Főosztály vezetője nyitotta meg.

Elmélet és gyakorlat

A 19 megyei rendőr-főkapitányságról, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányságról érkezett háromfős csapatok egy-egy szakterületi vezetőből, tiszt és tiszthelyettes beosztású ügyeletesekből álltak össze. Az első napon elméleti, míg a zárónapon gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk – a mindennapi életben előforduló esetekhez hasonlóan – közösen a versenyzőknek.

A feladatok között jogi, ügyeleti jelentőszolgálati ismeretek épp úgy szerepeltek, mint a különböző lakossági bejelentések fogadása és az erre reagáló rendőri tevékenység összehangolása és irányítása.

Jutalom a legjobbaknak

A Tevékenység-irányítási Központok I. Országos Szakmai Versenyének eredményeit dr. Halmosi Zsolt vezérőrnagy, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes ismertette, majd adta át a helyezetteknek járó elismeréseket.

ÉM-SZB

Eredmények

I. helyezett: Somogy MRFK

II. helyezett: Veszprém MRFK

III. helyezett: Győr-Moson-Sopron MRFK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában