Helyi közélet

2015.07.19. 15:00

Aggtelekre hangolódva a Vécsecity-ben

Hernádvécse - Fellépését színezte a közönség sorai között „megbúvó” Kováts Marcell tárogatóművész színpadra szólításával.

Hernádvécse - Fellépését színezte a közönség sorai között „megbúvó” Kováts Marcell tárogatóművész színpadra szólításával.

Július 15. igazán jeles eseményként került a Hotel Vécsecity vendégei és a koncertre látogató abaújiak emléktárába.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyét tapinthatóan kedvelő St. Martin a hónap közepén családjával a Vécsecity vendége volt és szerda este a City Ó-színpadán a vendégeket elbűvölő koncertet adott. Fellépését színezte a közönség sorai között „megbúvó” Kováts Marcell tárogatóművész színpadra szólításával, akivel élvezetes „fúvós kettőst” rögtönöztek.

A kitűnő zeneszámok során nemcsak a szaxofon, szoprán szaxofon hanem a pánsíp is megszólalt a művész kezei között, s csodálatos hangok simogatták a City 18. századi, impozáns tetőszerkezetét. St. Martinról tudni illik, hogy előadóművész, zeneszerző, a hazai instrumentális zene jeles képviselője.

Világhírű előadókkal játszott

A világ sok országában koncertezett, világhírű előadókkal dolgozott együtt. (Kína, Japán, Anglia, USA, Malaysia, Portugália, Szlovákia, Franciaország.) (Candy Dulfer, Warren Hill, Tom Scott, Nelson Rangell, Kenny G.) Aphelandra-díjas, eMeRTon-díjas az év hangszeres szólistája kategóriában, Regionális Prima Primissima-díjas, munkássága elismeréseként 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje címmel tüntették ki. A különleges helyszínen előadott koncert egy főpróbával is felért, – mondja St. Martin, kiemelve a City Ó-színpada – a történelmi Vécsey család egykori magtárpadlásának – kiváló akusztikáját.

A művész az idén 22. alkalommal ad koncertet szimfonikus kísérettel a csodálatos Aggteleki Baradla-barlangban, ahol a 22. új, Budapest Royal című album néhány dallama is elhangzik. A koncertre 2015. július 25-én 18:00 órakor kerül sor, „12°-ban és 12 mp egyedülálló visszhang aláfestéssel” – ahogy a művész jellemzi a varázslatos helyszínt.

Bizonyos, hogy ez a koncert a nyár egyik kivételesen lenyűgöző eseménye lesz, bizonysága a természet és a művészet örök egymásra találásának.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában