Helyi közélet

2015.07.02. 14:25

A legmagasabb díjakkal jöttek haza

Miskolc - Kiváló eredmények születtek az idén a Miskolci Egyetemen a diákok tudományos munkája terén.

Miskolc - Kiváló eredmények születtek az idén a Miskolci Egyetemen a diákok tudományos munkája terén.

Diáktudomány. Ez a címe annak a vaskos kötetnek, melyet tegnap mutattak be a Miskolci Egyetemen. A cím árulkodó, hiszen azoknak a hallgatóknak a tudományos dolgozatai szerepelnek benne, melyek kiváló eredményt értek el az országos megmérettetésen. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács az egyetem két hallgatójának is odaítélte a Pro Scientia Aranyérmet. Ebben a kitüntetésben az a fiatal részesülhet, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások, vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott.

Aranyérmesek

Az aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. Az első odaítélést (1989) követően kétévenként országosan 45 Pro Scientia Arany­érem ítélhető oda, idén két ilyen érmet is hazahozhattak miskolci egyetemisták a tudomány napján: Harangi Zoltán (Műszaki Anyagtudományi Kar) és Gajda Mihály (Műszaki Földtudományi Kar) a Műszaki Tudományi Szekció felterjesztése alapján kapták meg a legmagasabb kitüntetést, amit hallgatók tudományos teljesítményükkel elérhetnek. A hallgatókon kívül ugyanekkor elismerést kapnak a diákokat felkészítő „mesterek” is. Ugyancsak 45 Mestertanár kitüntetést adományoznak kétévente országosan, idén a Miskolci Egyetem oktatói közül prof. dr. Kékesi Tamás rektorhelyettes évek óta tartó tehetséggondozó tevékenységéért vehette át ezt a díjat.

Kiemelkedőek

Az idei Országos Tudományos Diákköri Konferenciára a nevezett 205 dolgozatból 44 dobogós és 29 különdíjat hoztak el a Miskolci Egyetem hallgatói. Kiemelkedően jól teljesítettek az Állam- és Jogtudományi, illetve Műszaki Tudományi Szekcióban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában