Helyi közélet

2015.07.04. 20:00

473 millióból újult meg

Miskolc - Két darab négyágyas, akadálymentes, saját fürdővel kiépített szobát is kialakítanak.

Miskolc - Két darab négyágyas, akadálymentes, saját fürdővel kiépített szobát is kialakítanak.

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban „A Rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az észak-magyarországi régióban” projekt kapcsán megvalósult Gyermek Rehabilitációs Osztály Sportterápiás Épületet. A kórházban a pályázat támogatásából csaknem 473 millió forintos beruházást valósítottak meg, ami magában foglal 76 millió forint értékű eszközbeszerzést, valamint 290 millió forint értékben építészeti munkálatokat.

A Gyermek Rehabilitációs Osztály mellett új épületrész épült, melyben sportterápiás egységet, öltözőket, vizesblokkokat alakítottak ki 100 ambuláns beteg igényeinek kielégítésére. Ezen túlmenően gyermek játszószobát, pszichológus/ logopédus tanszobát, ergoterápiás rendelőt, a mozgássérültek számára tankonyhát hoztak létre.

Az új épület és teljes gyermekellátás megközelíthetőségének javítása érdekében csaknem 500 méter út kapott új aszfaltburkolatot, és 100 férőhelyes aszfaltburkolatú parkolót is kialakítottak.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában