Helyi közélet

2015.06.20. 19:35

Új kifutót kaptak az új lakók a Vadasparkban

Miskolc - Új farkas- és hiúzkifutókat adtak át pénteken a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

Miskolc - Új farkas- és hiúzkifutókat adtak át pénteken a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

Az új lakók egyelőre karanténban várják, hogy beköltözhessenek új otthonukba, de nyár közepétől várhatóan már itt láthatja őket a közönség.

A beruházás a Kassai Állatkerttel közös projekt keretében valósult meg. A kivitelezés része volt az állatok belső helyeinek és a gondozói tereknek, valamint egy látogatói térnek és hozzá kapcsolódó vizes blokkoknak a kialakítása. Ezenkívül a látogatói térben oktatási eszközök, információs anyagok várják az érdeklődőket. A cél az, hogy a hazánkban élő fokozottan védett két fajt is megismerjék az miskolci állatkertbe látogatók – mondta lapunknak Veress Tamás, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi vezetője.

A farkaskifutó mintegy 700 négyzetméter alapterületű, amely lehetőséget biztosít arra, hogy újra népes európai szürke farkas falka legyen a miskolci állatkertben. Az új hiúzkifutó pedig több mint 400 négyzetméter alapterületű lesz, ahova a mi térségünkben is honos kárpáti hiúzok érkeznek” – tette hozzá.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában