Helyi közélet

2015.06.30. 12:32

Történelem és sport: nyéki iskolások sikerei

Nyékládháza - Második helyezést ért el az országos történelem- és műveltségi vetélkedőn a Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata, a versenyt Debrecenben rendezték meg.

Nyékládháza - Második helyezést ért el az országos történelem- és műveltségi vetélkedőn a Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata, a versenyt Debrecenben rendezték meg.

– Négyen voltunk a csapatban: Csizmarik Viktória, Terziev Dorottya, Bereczki Ádám, Halász Fábián, felkészítő tanárunk Tóth Balázs történelem tanár volt, a nevünk pedig „Nyékládházi vitézek” – mesélik a diákok. Megtudtuk tőlük, 52 csapat indult a megmérettetésen, a szóbeli döntőt két írásbeli forduló előzte meg. A nyéki diákok első helyen jutottak be a döntőbe.

– Debrecenben 13 csapat vetélkedett egymással – tudjuk meg. A szóbeli fordulón dramatizálniuk kellett egy történelmi korszakból elolvasott mondát, be kellett mutatniuk a településüket és a csapatukat, és különféle játékos, logikai, térképészeti feladatokat oldottak meg. Végül az előkelő második helyezést sikerült elérniük.

Ők is, és a döntőn résztvevő valamennyi csapat és felkészítő tanáraik értékes könyv- és tárgyjutalomban részesültek.

A nyéki iskolások több sportsikerrel is büszkélkedhetnek a most zárult tanév végén. Pintér Erik és Kungler Kitti a Magyar Diáksport Szövetség által kiírt versenyen indultak többpróba-kategóriában.

Erik a 3. korcsoportban megnyerte a megyei döntőt, majd a székesfehérvári országos döntőben 60 méteres futásban az első helyen végzett, távolugrásban is dobogós, harmadik lett. Kungler Kitti is szép eredményt ért el a nálánál idősebbek korcsoportjában, 60 méteren 8. lett az országos versenyen.

Felkészítő tanáruk: Szabó Péter.

- ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában