Helyi közélet

2015.06.23. 17:03

Szövetségre lép a HCM a Green City Mozgalommal

Miskolc - Egyedülálló partneri megállapodást készít elő a miskolci cementgyártást újraindító HCM 1890 Kft. és a Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom.

Miskolc - Egyedülálló partneri megállapodást készít elő a miskolci cementgyártást újraindító HCM 1890 Kft. és a Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom.

A tervezett együttműködés során a szakmai zöld szervezet szakértőinek javaslatai alapján úgy alakíthatják a gyár területén felújításra váró épületek, zöldfelületek és általában a munkahelyi környezet megújítását, hogy az üzem ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen – tudatták szerkesztőségünkkel.

A HCM 1890 Kft. és a Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom megkezdte az együttműködésről szóló tárgyalásokat. Az újraindítás előtt álló, 64 hektáron elterülő cementgyárat, beleértve az épületeket és a zöldterületek, a gyár kezelésében lévő véderdő állapotát is – felmérik a mozgalom szakértői, valamint véleményezik a társaság az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséghez benyújtott engedélyezési dokumentációját. Az együttműködés kiterjedhet a kőbányát és az üzemet összekötő 6 kilométeres szalagpálya alatti, HCM tulajdonában lévő ingatlanok megújítására is, amely további 14 hektáros zöldterület felülvizsgálatát és rendezését jelentheti. A mozgalom zöld infrastruktúra szakértői a cementgyár és kapcsolódó területeinek felmérését követően átfogó javaslatot tesznek a jövőbeli beruházások környezettudatos, természetbarát megvalósítására. Magyarországon nincs még egy olyan cementgyár, amely a Green City Mozgalom alapelveinek megvalósítását, illetve egyes beruházásainak akkreditációját tervezné – olvasható a közleményben.

ÉM


Amit tudni kell

A Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom 2011 óta működik együtt Miskolccal. A mozgalom első magyarországi mintavárosaként a megyeszékhely kötelezettséget vállal arra, hogy betartja a Green City alapelveit, a Milánói Zöld Chartában foglalt pontokat, illetve minden, Miskolcot érintő fejlesztés elindításában és végrehajtásában alkalmazza a civil szervezet akkreditációs pontrendszerét. Ebbe az együttműködésbe illeszkedik a HCM 1890 Kft.-vel tervezett együttműködés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában