Helyi közélet

2015.06.08. 18:38

„Szeptemberben ide járni kell…”

Miskolc - A Budapest Bank miskolci munkatársai segítettek a Waldorfosoknak.

Miskolc - A Budapest Bank miskolci munkatársai segítettek a Waldorfosoknak.

Épül, szépül a miskolci Waldorf iskola Sas utcai épülete. A terv az, hogy szeptemberben már ott kezdik az évet az intézmény gimnazista tanulói. Ehhez azonban van még mit tenni, a szülők nagy része már november óta minden hétvégén azon dolgozik, hogy tanévkezdésre minden rendben legyen. Most szombaton azonban a Budapest Bank miskolci fiókjának csaknem húsz munkatársa is besegített az alapítványnak, hogy idejében elkészüljenek. A bank női munkatársai ablakot pucoltak, a férfiak pedig sittet pakoltak az udvaron.

A Budapest Bank másfél évtizede rendezi meg évente kétszer – tavasszal és ősszel – a Törődés Napja önkéntes akciósorozatát – ezt Kiss Beáta, a miskolci bankfiók vezetője mondta. Mindig más intézményben segítenek, az idén a Hámori Waldorf Iskolára esett a választás. „Megtudtuk, hogy az iskola fel szeretné újítani ezt az épületet, így őket választottuk, most itt segítünk. De megyünk majd az állatsegítő alapítványhoz is” – sorolta a fiókvezető. Azt is elárulta, hogy ez a hétvégi munka természetesen önkéntes, de dolgozóik szívesen segítenek, szívesen vesznek részt ebben az akcióban.

„Az önkormányzattól kaptuk használatra ezt az épületet, de eddig nem volt pénzünk a felújításra” – ezt már Rőczei Zsanett mondta, aki tanít is az iskolában, illetve gyermeke is odajár. Most kalákában vágtak neki a munkának, Rőczei Zsanett ki is jelentette: szeptemberben ide már járnak majd a diákok. A felújítást természetesen szakemberekre bízzák, de a takarításban, pakolásban jól jön a szülők segítsége.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában