Helyi közélet

2015.06.22. 15:23

Segíteni a vállalkozókat Bodrogközben

Cigánd - Hamarosan befejeződik a Bodrogközi Inkubátorházak fejlesztése.

Cigánd - Hamarosan befejeződik a Bodrogközi Inkubátorházak fejlesztése.

A határon átnyúló közös fejlesztési programok egyikeként hamarosan befejeződik Cigánd és a szlovákiai Lelesz közös projektje, a Bodrogközi Inkubátorházak fejlesztése.

Közös célok

A program célja a határrégió társadalmi–gazdasági fejlesztése a két tagállam közösségei között, a fenntartható együttműködések szükséges feltételinek megteremtése.

A projekt célcsoportjai a helyi és térségi vállalkozók, akik a projekt elemeinek megvalósulása révén olyan üzleti környezetbe kerülnek, amely biztosítja a fejlődésükhöz és a közös együttműködések kialakításához szükséges mindazon infrastrukturális és üzleti szolgáltatások elérését, amelyek révén a másodlagos célcsoport, azaz a munkavállalók számára növekvő számú munkahelyet teremtenek.

A projekt fő tevékenysége a Cigándon és Leleszen épített vállalkozói inkubátorház.

A cigándi vállalkozói inkubátorház esetében az épület tervezésénél kiemelt szempont volt az olcsó üzemeltetés és a környezeti fenntarthatóság, melyet korszerű hőszigeteléssel, napelemekkel és energiatakarékos fogyasztókkal értek el.

Az építés befejezését követően a cigándi épületben helyet kap a Szolgáltató Iroda, mely a helyi vállalkozások mindennapi tevékenységét segíti majd.

A közeljövőben elkészül egy honlap, ami megteremti a lehetőséget arra, hogy a konkrét célcsoport szereplőinek kapcsolatai élénküljenek. Ehhez mindkét partner részéről vállalkozói adatbázis jön létre, amelyet a létrehozott honlapra töltenek fel, majd a projekt végén elkészül egy kétnyelvű kiadvány is, amely a projekt eredményeit mutatja be.

ÉM


Számok

  • A projekt összköltsége: 250 millió forint
  • Ebből a cigándi összköltség: 135 millió forint
  • A támogatás intenzitása: 95% (önerő 7 millió forint)
  • A projekt megvalósulásának ideje: 2013. 09. 01.–2015. 06. 30.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában