Helyi közélet

2015.06.09. 17:53

Negyvenezerről indult a könyvlicit

Miskolc - Senki többet, harmadszor: könyvekre licitáltak a miskolci Ünnepi Könyvhéten.

Miskolc - Senki többet, harmadszor: könyvekre licitáltak a miskolci Ünnepi Könyvhéten.

A magyar törvénynek rövid summája címmel egy 1837-es kiadású könyv is kalapács alá került szombaton az Erzsébet téri könyvünnepen. A több mint 160 árverésre bocsátott régi könyv közül ez volt a legdrágább, a licit 40 ezer forintról indult. Nem véletlenül, hiszen az árverési útmutatóban jelezték is, nagyon ritka példányról van szó. Ennek ellenére ez a kötet nem talált gazdára, de a meghirdetett könyvek egyharmadát megvették.

A könyvhét alkalmából immár második alkalommal rendezték meg a könyvárverést, de most először szabadtéren. A könyveket az Újdiósgyőri Antikvárium és Régiségbolt ajánlotta fel, elsősorban 1945 előttről válogatták a kínálatot. Persze, nem mindegyiknek volt borsos az ára, az olvasnivalók többségéért pár ezer forintot kértek.

Dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta, Miskolcon sok a gyűjtő, ők több témában – szakácskönyv, krimi, képregény – keresnek könyveket. De előfordul, hogy egy gyűjtő az első kiadásra, vagy a dedikált, aláírt példányokra vadászik – mondta.

Az árverés bárki számára nyitott volt. Volt, aki felkészülve érkezett, az előzetes tájékoztatóban bejelölte a számára érdekes irodalmat, amire licitálni szeretne. De előfordult, hogy valaki ott csöppent bele az árverésbe és megvette, ami éppen megtetszett neki. A könyveken kívül egy klasszikus, gondosan válogatott bélyeggyűjteményt is eladásra kínáltak, ez 20 ezer forintról indult.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában